Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

VORIA.GR - Δήμαρχος και με τη βούλα ο Μπουτάρης

VORIA.GR - Δήμαρχος και με τη βούλα ο Μπουτάρης

Σε πόσες ψήφους διαμορφώθηκε τελικά η διαφορά υπέρ του Γ. Μπουτάρη, στην αναμέτρηση - θρίλερ της 14ης Νοεμβρίου με τον Κ. Γκιουλέκα για το δήμο της Θεσσαλονίκης

Στις 369 ψήφους κλείδωσε η διαφορά μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Κώστα Γκιουλέκα, υπέρ του πρώτου, στις εκλογές για το δήμο της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό από την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γ. Μπουτάρης συγκέντρωσε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών 52.191 ψήφους, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα Δημιουργίας» Κ. Γκιουλέκας έλαβε 51.822 ψήφους.

Η διαφορά των δύο υποψηφίων μετά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων αυξήθηκε κατά 40 ψήφους υπέρ του Γ. Μπουτάρη, σε σχέση με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (52.174 έναντι 51.845).

Μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων οι εκπρόσωποι των δύο συνδυασμών έχουν δικαίωμα να προσφύγουν μέσα σε διάστημα επτά ημερών στα διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να ζητήσουν την ακύρωση συγκεκριμένων ψηφοδελτίων.

Πηγή: VORIA.GR

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

VORIA.GR - Τραγωδία στην άσφαλτο στα Γιαννιτσά

Την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο άφησαν δυο ανήλικοι 16 και 17 ετών, στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ένας εξ αυτών, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στηθαίο μικρής γέφυρας. Τραυματισμένος ανασύρθηκε και άλλος ένας ανήλικος, που επέβαινε στο όχημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, το δυστύχημα συνέβη  στης 27/10 στη 1.15 μετά τα μεσάνυχτα, στο 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών-Αριδαίας. Οι δυο ανήλικοι που επέστρεφαν από νυχτερινή έξοδο,
  δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

Μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι δεν είχαν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ούτε για την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.

Πηγή: VORIA.GR

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Α/Α
Ονοματεπώνυμο
Σύλλογος
Ψήφοι
1
Κυπαρίσης Κώστας
«Ελατοχωρίτες»
69
2
Μέλλιος  Γιώργος
«Μακεδονία- Διαβατά»
60
3
Μπουτζόπουλος Πασχάλης
«Χαλκηδόνα»
58
4
Χαλκίδης Μίλτος
«Πόντιοι Μενεμένης»
58
5
Παράσχης Βασίλειος
«Αργιθεάτες»
56
6
Πάζης Γιάννης
«Βλάχοι Θέρμης»
52
7
Παπαδόπουλος Γεώργιος
«Λευκοτοπιτών»
51
8
Βαλασάκη Ζωή
«Φιλαδέλφεια»
47
9
Ιωαννίδης Γιάννης
«Γέφυρα»
33

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


 A/A
Ονοματεπώνυμο
Σύλλογος
Ψήφοι
1
Βαλασάκη Ζωή
«Φιλαδέλφεια»
47
2
Γκόντης  Γιώργος
«Πεντάλοφος»
21
3
Ιωαννίδης Γιάννης
«Γέφυρα»
33
4
Καράμπαλης Γιώργος
«Αγγελοχώρι»
11
5
Κυριακάκη Προκοπίου Ε.
«Ασβεστοχώρι»
31
6
Κυπαρίσης Κώστας
«Ελατοχωρίτες»
69
7
Μέλλιος  Γιώργος
«Μακεδονία- Διαβατά»
60
8
Μπουτζόπουλος Πασχάλης
«Χαλκηδόνα»
58
9
Παράσχης Βασίλειος
«Αργιθεάτες»
56
10
Παπαγεωργίου Σταυρούλα
«Γρεβενιώτες»
25
11
Παπαδόπουλος Γεώργιος
«Λευκοτοπιτών»
51
12
Πάζης Γιάννης
«Βλάχοι Θέρμης»
52
13
Σταυρίδου – Νάστια
«Φίλυρο»
24
14
Τσέργα – Μπατσίνα Σ
«Αργιθεάτες»
6
15
Τσούμαρης Βασίλης
«Αργιθεάτες»
6
16
Τσαρδούνης Γιώργος
«Λέσχη Τραπεζικών»
28
17
Χαλκίδης Μίλτος
«Πόντιοι Μενεμένης»
58

Εφαρμογές της ρομποτικής στη γεωργία


Παρουσίαση:  Κων/νος Στογιαννάρης

Εντός της επόμενης δεκαετίας εκτιμάται ότι θα εισαχθούν στη γεωργική παραγωγή ρομπότ, ικανά να εργασθούν αυτόνομα σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής. Όμως, ήδη, ρομποτικές τεχνολογίες έχουν ενσωματωθεί στα σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα (π.χ., τρακτέρ, θεριζοαλωνιστικές). Τα παραπάνω επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Σταύρος Βουγιούκας, απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η παρούσα κατάσταση και ποιες προοπτικές διαγράφονται στις εφαρμογές της ρομποτικής τεχνολογίας στη γεωργία. 

Ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, η αυτόνομη πλοήγηση αγροτικών οχημάτων με GPS. "Στα οχήματα αυτά- εξηγεί- ο αγρότης/χειριστής προγραμματίζει εκ των προτέρων στον υπολογιστή πλοήγησης την επιθυμητή πορεία του οχήματος στο χωράφι κι αυτό μπορεί να την ακολουθήσει αυτόνομα, με ακρίβεια που φτάνει τα δύο εκατοστά. Έτσι, ο αγρότης παύει να είναι οδηγός και μπορεί να επικεντρωθεί στην εκτέλεση της καλλιεργητικής εργασίας". Σύμφωνα με τον κ. Βουγιούκα, η αυτόνομη πλοήγηση ακριβείας μπορεί να συνδυασθεί με αισθητήρες μέτρησης της παραγωγής σε πραγματικό χρόνο καθώς και με τεχνολογίες λίπανσης και ψεκασμού ακριβείας. Υλοποιούνται έτσι τεχνικές γεωργίας ακριβείας, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην ορθολογική διαχείριση και να μειώσουν τις εισροές χημικών στον αγρό, με σημαντικό οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος. Η τάση αυτή προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και τα γνωστά γεωργικά μηχανήματα θα έχουν όλο και περισσότερες δυνατότητες αυτόνομης λειτουργίας, συλλογής και καταγραφής πληροφορίας σχετικής με τις εργασίες που εκτελούν, αλλά και με την ίδια τη λειτουργία τους. Οι δυνατότητες αυτές θα επεκτείνονται, μάλιστα, και στην επικοινωνία με προγράμματα διαχείρισης αγροκτήματος και μελλοντικά με άλλα συνεργαζόμενα γεωργικά μηχανήματα. "Είναι λοιπόν φανερό -διαπιστώνει ο κ. Βουγιούκας- ότι αποτελέσματα της έρευνας στη ρομποτική έχουν ήδη ενσωματωθεί στα σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα, ενώ στην επόμενη δεκαετία εκτιμάται ότι θα δούμε εξειδικευμένα ρομποτικά συστήματα να διατίθενται στην αγορά".

Για να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της ρομποτικής τεχνολογίας, ο γεωργός θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να λάβει βασική κατάρτιση σχετική με τις αρχές και τη λογική της λειτουργίας της, ενώ το υψηλότερο κόστος απόκτησης, χρήσης και συντήρησης του εξοπλισμού, καθώς και η απαιτούμενη τεχνογνωσία θα καθιστά δυνατή τη χρήση της κυρίως από σχήματα λειτουργίας, όπως αυτά της εργολαβικής ανάληψης καλλιεργητικών φροντίδων, της συνεταιριστικής γεωργίας, είτε από μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ρομπότ που λειτουργούν, σήμερα, αποτελείται από προγραμματιζόμενους βιομηχανικούς βραχίονες εγκατεστημένους σε παραγωγικές μονάδες, όπου εκτελούν αυστηρά επαναλαμβανόμενες εργασίες, σε κατάλληλα δομημένο, απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως, για παράδειγμα, αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η λειτουργία ρομπότ σε γεωργικό περιβάλλον, συμπεραίνει ο κ. Βουγιούκας, αποτελεί ιδιαίτερη τεχνολογική πρόκληση, κυρίως λόγω της αδυναμίας μας να τα σχεδιάσουμε και να τα προγραμματίσουμε ώστε να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν αξιόπιστα, με ασφάλεια και ταχύτητα με ανθρώπους, ζώα και φυτά. Ενέργειες, οι οποίες για τους ανθρώπους είναι απλές, όπως ο εντοπισμός και η συλλογή ενός φρούτου που βρίσκεται ανάμεσα στα φύλλα ενός δέντρου, παραμένουν ακόμα εκτός των δυνατοτήτων των σύγχρονων ρομπότ, σε επίπεδο παραγωγής. Σε ερευνητικό επίπεδο, όμως, έχουν κατασκευαστεί ποικίλα γεωργικά ρομπότ για εργασίες σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος και έντασης εργασίας, όπως μεταφυτεύσεις σε φυτώρια, συλλογή καρπών, εντοπισμός ζιζανίων και επιλεκτικός ψεκασμός ακριβείας.

Η συλλογή οπωροκηπευτικών έχει τραβήξει το μεγαλύτερο ερευνητικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω οικονομικών μεγεθών. Για παράδειγμα, τονίζει ο επίκουρος καθηγητής στο ΑΠΘ, στην Ιαπωνία, όπου η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι έντονη μια και δεν υπάρχουν αρκετοί ξένοι εργάτες, αναπτύχθηκε ένα ρομπότ συλλογής φράουλας, το οποίο χρησιμοποιεί κενό για να τραβήξει και να συγκρατήσει τον καρπό και ειδικό ψαλίδι για να τον κόψει. Το κόστος κατασκευής του κυμαίνεται στα €50.000, ενώ απαιτεί ειδική διαμόρφωση φυτών και θερμοκηπίου. Αντίστοιχα στο Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας αναπτύχθηκε ρομπότ συλλογής αγγουριών, το οποίο επίσης απαιτεί ειδικά διαμορφωμένα φυτά και χρησιμοποιεί τους επιδαπέδιους σωλήνες θέρμανσης ενός θερμοκηπίου ως ράγες για να κινηθεί. Ένας έμπειρος εργάτης απαιτεί μόνον 6 δευτερόλεπτα και συγκομίζει το 100% των καρπών. Το ποσοστό επιτυχούς αναγνώρισης, υπολογισμού της θέσης και κοπής αγγουριών από το ρομπότ ανέρχεται στο 80%, ενώ η όλη διαδικασία απαιτεί περίπου 45 δευτερόλεπτα ανά τεμάχιο.

Πρόσφατα, επίσης, κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο ένα ρομποτικό όχημα καταστροφής πλατύφυλλων ζιζανίων, το οποίο καταργεί τη χρήση φυτοφαρμάκων και διευκολύνει την οργανική-βιολογική γεωργία. Το όχημα ανιχνεύει οπτικά τα ζιζάνια μέσα στον αγρό και κατόπιν τα καταστρέφει με μηχανικό τρόπο, με συνολικό ποσοστό επιτυχίας 73%. Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής είναι μικρότερο από €50.000 και το ετήσιο κόστος λειτουργίας περίπου €10.000 Αν το ίδιο όχημα ψέκαζε κάθε ζιζάνιο με μία πολύ μικρή δόση ζιζανιοκτόνου, υπολογίζεται ότι θα μείωνε τη χρήση χημικών κατά 99%, ενώ η χρήση χημικών και όχι μηχανικής ισχύος, θα μείωνε δραματικά το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του ρομπότ. Παρ' όλο το σχετικά υψηλό κόστος, καταλήγει ο κ. Βουγιούκας, την περιορισμένη ταχύτητα και αξιοπιστία των πειραματικών γεωργικών ρομπότ, εκτιμάται από ειδικούς ότι εντός της επόμενης δεκαετίας θα εισαχθούν στην παραγωγή ρομπότ ικανά να εργασθούν αυτόνομα σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής.

Πρωτογενής παραγωγή

Η πρωτογενής γεωργική παραγωγή, αναφέρει ο κ. Βουγιούκας, είναι δραστηριότητα ιδιαίτερης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας για την Ελλάδα. Τα προϊόντα της συναντούν, όμως, έντονο ανταγωνισμό στη διεθνή και στην εντόπια αγορά, κυρίως λόγω υψηλού κόστους. Οι απαιτήσεις για αύξηση της ποσότητας και ποιότητας των προϊόντων, με ταυτόχρονη μείωση εισροών (χημικά, ενέργεια), τήρηση κωδίκων ορθής καλλιέργειας (π.χ., EUREPGAP) και τεκμηρίωση λειτουργιών έρχονται σε σύγκρουση με την απαίτηση για χαμηλό κόστος παραγωγής. Ένα μεγάλο τμήμα του κόστους αυτού προέρχεται από την χειρωνακτική εργασία, ενώ συχνά παρατηρείται δυσκολία εξεύρεσης μόνιμων ή εποχιακών εργατών, ιδιαίτερα τις περιόδους συγκομιδής. Το φαινόμενο δεν είναι τοπικό, αλλά κοινό στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες. Γι' αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει διεθνώς μία προσπάθεια εισαγωγής τεχνολογιών ρομποτικής στον πρωτογενή γεωργικό τομέα.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ - ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΩΡΑ: 10:00 - 13:00
Για ακόμη μια φορά οι εθελοντές αιμοδότες θα δώσουν το παρών στην κοινωνική εκστρατεία "Δίνω ζωή...Είναι στο Αίμα μου".
Σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνεται οι πολίτες έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να δηλώνουν συμμετοχή
στις εθελοντικές ομάδες δοτών μυελού των οστών, αλλά και δωρητών οργάνων σώματος,
οι οποίες έχουν συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Ωραιοκάστρου,
ο οποίος πρωτοπορεί σε θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 « ΕΚΤΟΣ ΤΕΙΧΩΝ »

ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ  ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 Π.Μ.

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IMPERIAL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ :

1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

2. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ   ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟ Δ. Σ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα Σωματεία της Δύναμής της να παρευρεθούν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της, που θα πραγματοποιηθεί την TETAΡΤΗ  24/11/2010 στην Αίθουσα Σεμιναρίων του  Ε.Γ. ΜΙΚΡΑΣ  και ώρα 18.00,  με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:        
        Α) Oικονομικός Απολογισμός από 1/11/2009 μέχρι 31/10/2010 και
        Β) Εγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού χρήσης 2011
        Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο και ώρα 18.30.


Θεσσαλονίκη  2/11/2010
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στον Πρόεδρο η "Δημοκρατική Συμμαχία"

Την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος "Δημοκρατική Συμμαχία" παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει για την πολιτική της πρωτοβουλία και σε δήλωσή της αμέσως μετά επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

"Κάναμε θέσμικα νέα αρχή, με συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένες λύσεις και πολύ σαφές στίγμα" επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη της συνάντησης. "Δεν είναι εύκολος ο δρόμος που διαλέξαμε -πρόσθεσε- διαλέξαμε όμως το δρόμο της υπευθυνότητας και κυρίως με πόλεμο στο λαϊκισμό και στη δημαγωγία".

Αναφερόμενη στην ανάγκη να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση, με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: "Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και στόχος του δικού μας κινήματος είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους και νέες προτάσεις. Πάνω απ' όλα να πούμε την αλήθεια τον ελληνικό λαό και να μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια".

Ερωτηθείσα εάν έχει σκεφτεί κάποια πολιτική συμμαχία, η πρώην υπουργός απάντησε: "Ο στόχος δεν είναι η κυβερνητική συμμαχία, ο στόχος μας είναι η εθνική συνεννόηση, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Μην σκέφτεστε καρέκλες ή υπουργεία. Πρέπει να συνεννοηθούμε για το αυτονόητο σήμερα στην Ελλάδα και πρέπει να έχουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις το θάρρος να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό".

Πηγή:.megatv

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

21η Νοεμβρίου Εορτή Ενόπλων Δυνάμεων


Στις 21 Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας, γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας. Η αποστολή και διαρκής επιδίωξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Μόνο σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αλλά και περιφερειακής συνεργασίας, είναι δυνατή η νηφάλια και ανεμπόδιστη ενασχόληση του ελληνικού λαού με παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Με βάση αυτή την επιδίωξη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ζουν, αγωνιούν και αγωνίζονται, προς όφελος της και προς όφελος του ελληνισμού γενικότερα.
Επιπλέον, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκφράζοντας τη διαρκή επιθυμία για ειρήνη και σταθερότητα της ελληνικής κοινωνίας, δρουν και σπεύδουν προς συμπαράσταση και προς όφελος των Ελλήνων, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.
Με αυτό τον τρόπο, οι ΕΔ, μαζί με τους άλλους συντελεστές ισχύος της χώρας, ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και αναδεικνύουν την Ελλάδα σε μία «Όαση” ισχύος, ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας. Συνεισφέρουν πρωταγωνιστικά σε τομείς, όπως:
  • της οικονομίας,
  • της ασφάλειας και σταθερότητας, με τη διατήρηση υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας και αποτρεπτικής ισχύος
  •   της κοινωνικής συνοχής, με την κοινωνική προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και
  • της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ωστόσο, οι ΕΔ, πέρα από την προστασία των εθνικών συμφερόντων, μέσω της αποτροπής, συμμετέχουν ενεργά στην προαγωγή της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
Στις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας που αναδύονται στο υπό διαμόρφωση γεωπολιτικό περιβάλλον, οι Ελληνικές ΕΔ, διαθέτοντας υψηλό βαθμό ταχυκινησίας, ευκινησίας και προσαρμοστικότητας, αναλαμβάνουν με επιτυχία την εκτέλεση αποστολών μέσα στα πλαίσια των επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης κερδίζοντας τον σεβασμό των συμμάχων και προβάλλοντας της χώρα διεθνώς, μέσω της αμυντικής διπλωματίας.
Σε μία περίοδο που η χώρα δίνει έναν πολυεπίπεδο και διαρκή αγώνα στα εθνικά και διεθνή ζητήματα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το όραμα και τη διορατικότητα των στελεχών τους, με την αγόγγυστη προσπάθεια των στρατευμένων νέων μας και τη συμπαράσταση όλου του ελληνισμού, βρίσκονται ανάμεσα στους κυριότερους συντελεστές για την πραγμάτωση των τεθέντων στόχων και επιδιώξεων της Ελλάδας.
21η Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας: γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάζει η Ελλάδα.
ΓΕΕΘΑ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Γυριζω τις πλατες μου στο μελλον σας...

Τελικά: Σταυροί ψηφοδελτίου Ψωμιάδη, πρώτος ο Διονύσης Ψωμιάδης

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 421536
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 176245
60 ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 32664
53 ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 20450
50 ΤΖΟΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 13211
8 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ (ΕΦΗ) 11463
58 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ) 11357
40 ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) 11331
3 ΑΗΔΟΝΑ -ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΝΑΝΑ) 10652
19 ΚΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 10641
24 ΚΟΥΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) 10427
15 ΘΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 10165
49 ΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ 10015
14 ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 9715
1 ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ 8485
42 ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΟΥ - ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΝΘΗ (ΑΝΘΟΥΛΑ) 7793
22 ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΧΡΗΣΤΙΝΑ 7372
5 ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 7153
4 ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 7041
20 ΚΑΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 6137
47 ΤΕΡΖΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 5916
31 ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΖΩΗ (ΤΖΕΛΙΝΑ) 5837
7 ΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 5591
6 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 5532
37 ΠΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5422
34 ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 5391
36 ΠΑΓΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 5382
57 ΦΥΚΑ ΕΛΕΝΗ 5193
51 ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 4826
2 ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 4792
9 ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4320
16 ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΦΗ 3969
28 ΚΩΝΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 3825
43 ΡΑΜΠΟΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3799
59 ΧΑΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ - ΙΩΑΝΝΑ 3714
55 ΤΣΙΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 3645
18 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ 3587
10 ΓΑΛΑΖΟΥΔΗ ΘΕΚΛΑ 3443
17 ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 3205
25 ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΥΑ) 3046
13 ΔΑΛΑΚΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ) 2955
33 ΜΗΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 2905
54 ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ - ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 2719
12 ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 2716
29 ΛΥΡΑΤΖΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ 2529
35 ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ-ΔΑΝΑΗ (ΔΑΝΑΗ) 2514
27 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 2473
11 ΓΚΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2447
45 ΣΑΧΠΑΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ 2344
21 ΚΑΡΑΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΡΗΝΗ 2307
26 ΚΥΡΙΛΛΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΦΑΙΗ) 2231
39 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΝΑ) 2195
44 ΣΑΜΑΡΑ - ΚΑΠΙΑ ΑΝΝΑ 2133
32 ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΑΒΡΑΑΜ (ΜΑΚΗΣ) 2065
38 ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ 1940
46 ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1858
41 ΠΕΪΤΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΕΛΑ) 1740
23 ΚΟΖΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1659
48 ΤΕΤΗ -ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΡΟΥΛΑ) 1608
52 ΤΣΑΚΟΥΜΗ - ΨΑΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 1599
30 ΜΑΖΟΚΟΠΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) 1254
56 ΦΕΖΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 500

Τελικά: Σταυροί ψηφοδελτίου Μπόλαρη, πρώτος ο Μπαρμπουνάκης

ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ 299728
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 129557
31 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) 11719
22 ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 11097
60 ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 10860
58 ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 8644
30 ΜΙΧΟΥ - ΚΟΥΓΙΑΜΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΑΝΝΑ) 7786
12 ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 7548
23 ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 7178
1 ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6570
8 ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 6403
3 ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΡΕΤΗ 6163
2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 5932
54 ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5501
27 ΛΕΜΠΕΤΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 5454
40 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΥ) 5201
15 ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 5183
47 ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5137
5 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5131
26 ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 5067
41 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΛΕΥΤΕΡΗΣ) 4928
7 ΒΑΒΥΛΗ - ΤΣΙΝΙΚΑ ΦΑΝΗ 4905
6 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) 4683
43 ΠΑΣΑΛΙΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ 4469
16 ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 4100
48 ΣΙΑΤΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4087
21 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) 4078
51 ΣΤΟΪΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 3969
39 ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3909
13 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 3767
20 ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 3588
44 ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 3287
11 ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3186
10 ΓΑΡΓΑΛΑ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΑ) 3136
25 ΛΑΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3115
33 ΜΥΡΩΝΗ - ΚΟΥΛΑΛΗ ΒΕΝΕΤΙΑ 3026
18 ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2969
24 ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ - ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ 2961
46 ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 2746
35 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 2584
53 ΤΖΑΜΑΔΑΝΗ - ΜΠΑΤΖΑΛΕΞΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 2512
34 ΝΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2433
19 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΗ) 2393
29 ΜΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2332
37 ΠΑΓΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 2186
17 ΚΑΛΑΠΟΥΤΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ (ΝΙΚΗ) 2105
57 ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2053
4 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΞΑΚΗΣ 2018
38 ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) 1894
36 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΗΜΩΝ 1887
42 ΠΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1857
28 ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1676
9 ΒΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 1581
55 ΤΟΥΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ 1479
32 ΜΠΕΚΡΙΔΕΛΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ 1381
14 ΖΟΥΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1349
56 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) 1318
50 ΣΠΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1253
59 ΧΙΝΤΗΡΟΓΛΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝ - ΣΑΡΛ 1016
45 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 860
49 ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 718
52 ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ 477

Τελικά: Σταυροί ψηφοδελτίου Βελόπουλου, πρώτη η Αγγέλου

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ 64215
ΑΙΔΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 35649
1 ΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΑΝΩ 2978
34 ΣΕΡΕΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ(ΝΙΚΗ) 2286
4 ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 1983
3 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 1975
11 ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 1530
17 ΚΑΜΠΕΡΗ ΜΑΡΙΑ 1458
13 ΔΑΓΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1377
2 ΑΘΑΝΑΣΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1369
6 ΒΡΑΝΙΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 1369
18 ΚΑΡΑΚΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 1239
21 ΚΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 1185
14 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 1184
32 ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1132
23 ΜΗΤΣΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ 1127
15 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1104
8 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1056
12 ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ 932
20 ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 927
40 ΤΣΙΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 926
16 ΗΛΒΑΝΙΔΗ ΟΛΓΑ 885
5 ΒΕΖΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 880
10 ΓΚΙΟΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ 876
7 ΓΑΛΗΤΣΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 866
25 ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 866
41 ΤΣΙΚΑΛΑ ΘΕΑΝΩ 846
28 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 833
9 ΓΙΑΒΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΡΑΞΙΘΕΑ (ΘΟΥΛΑ) 713
35 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) 712
42 ΤΣΙΡΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 707
31 ΠΟΛΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 694
22 ΚΩΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 672
27 ΝΤΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 633
38 ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 633
26 ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 630
30 ΠΕΪΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 604
39 ΤΣΑΜΟΥΡΛΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ 574
19 ΚΙΟΥΠΚΙΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 518
37 ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 500
24 ΜΟΤΖΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ 476
36 ΤΑΚΟΣ-ΓΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 469
29 ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 449
33 ΣΑΡΑΚΙΝΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 317

Τελικά: Σταυροί ψηφοδελτίου Κουράκη, πρώτη η Αμανατίδου

ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 35528
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ 20437
Σειρά στο ψηφ. - Ονοματεπώνυμο -                   Σταυροί
2 ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) 1256
1 ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) 1139
58 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 977
3 ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ 815
4 ΒΑΡΒΑΚΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΛΗ) 786
12 ΖΕΡΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) 747
16 ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΞΑΝΘΙΠΠΗ (ΞΑΝΘΟΥΛΑ) 716
45 ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 687
26 ΜΑΛΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΝΑ) 675
10 ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ (ΛΑΓΙΑ) 637
15 ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 606
14 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 605
38 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 584
59 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 573
50 ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 561
54 ΤΖΩΓΑ ΜΑΡΙΑ 555
32 ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 530
7 ΔΑΓΚΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (ΔΗΜΟΣ) 520
40 ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) 505
11 ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 499
8 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 496
48 ΣΚΕΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 472
6 ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 454
13 ΖΕΡΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) 450
18 ΚΕΡΣΑΝΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ (ΑΚΗΣ) 440
24 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 427
56 ΦΡΑΓΚΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 412
29 ΜΟΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 408
27 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ - ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ) 388
5 ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 364
19 ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 361
31 ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ ΦΑΝΗ 361
34 ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ 361
47 ΣΙΔΕΡΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΦΟΥΛΑ) 354
39 ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 340
20 ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 337
41 ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) 332
35 ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 331
33 ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ 322
17 ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΚΥ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ 314
44 ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 313
60 ΧΟΒΑΡΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) 311
9 ΔΙΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 304
23 ΚΟΤΖΑΣΤΡΑΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΑΣΑ) 291
46 ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) 251
21 ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 250
25 ΛΙΓΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 249
52 ΣΤΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 247
36 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 235
57 ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 233
51 ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) 231
43 ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ (ΖΩΗΣ) 227
53 ΣΤΡΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) 226
55 ΤΣΙΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 214
37 ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 203
28 ΜΟΙΡΑΣΓΕΝΤΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ 198
30 ΜΟΡΕΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 197
42 ΠΙΤΥΤΖΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 176
49 ΣΜΗΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 159
22 ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΗΤΣΟΣ) 146

Τελικά: Σταυροί ψηφοδελτίου Τρεμόπουλου, πρώτη η Ζώτου

ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 30384
ΓΩΓΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 18043
13 ΖΩΤΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ 1007
10 ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ) 997
1 ΑΒΕΣΤΑΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ 919
11 ΔΟΔΟΥΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ) 889
14 ΚΑΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ 845
18 ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 821
25 ΝΤΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 715
8 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 689
28 ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 654
17 ΚΟΥΖΑΝΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ 633
37 ΤΣΑΛΙΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 603
3 ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 577
6 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 564
7 ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 557
24 ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΑ 555
9 ΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 544
4 ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 543
12 ΖΑΪΚΟΣ ΗΛΙΑΣ 538
41 ΧΙΛΙΤΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ 515
21 ΜΗΝΤΣΩΡΗ ΜΑΡΙΑ 511
16 ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ 505
35 ΤΖΙΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 476
2 ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ 465
31 ΣΙΑΝΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) 461
5 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 456
30 ΣΑΚΕΤΑ - ΣΑΚΙΖΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) 428
23 ΜΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 415
19 ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 401
22 ΜΠΑΧΑΡΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ) 400
27 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΣ) 360
39 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΟΤΑ (ΔΟΤΑ) 324
20 ΜΑΤΣΑΡΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 310
36 ΤΙΓΓΙΛΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 307
15 ΚΑΛΙΜΤΖΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) 305
26 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 300
29 ΡΕΒΕΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 273
33 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 236
38 ΦΟΥΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 228
32 ΣΤΑΘΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 219
34 ΤΑΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 213
40 ΧΑΤΖΗΚΟΝΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 194

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Άνοιξαν οι κάλπες : ΣΚΑΪ - www.skai.gr

Άνοιξαν οι κάλπες : ΣΚΑΪ - www.skai.gr

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια τμήματα, όπως και την περασμένη Κυριακή, ενώ δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια

Άρχισε στις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν οι 11 περιφερειάρχες και οι 221 δήμαρχοι. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια τμήματα όπως και την περασμένη Κυριακή, ενώ δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια.


Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας, ή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας.

Ο Κάρολος Παπούλιας θα ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του στα Ιωάννινα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11 και μισή στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Πύλο Μεσσηνίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα ψηφίσει στο τεσσαρακοστό πρώτο δημοτικό σχολείο Αθήνας στου Γκύζη. Στο ίδιο σχολείο θα ψηφίσει και ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στις 12 και μισή στο εικοστό έβδομο δημοτικό σχολείο στην Κυψέλη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο δέκατο πέμπτο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Τα κομματικά επιτελεία δίνουν έμφαση στην εκλογή των επικεφαλής των περιφερειών και των μεγάλων Δήμων.

Στην Αττική αναμετρώνται Γιάννης Σγουρός και Βασίλης Κικίλιας, στην Κεντρική Μακεδονία Παναγιώτης Ψωμιάδης και Μάρκος Μπόλαρης.

Στο Δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης, στο Δήμο Πειραιά Γιάννης Μίχας και Βασίλης Μιχαλολιάκος και στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Γιάννης Μπουτάρης.
Πήγη: skai.gr


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ και Π.ΔΑΙΚΟΥΔΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σπύρου Σταματάκη στο δήμο Δέλτα ανακοίνωσε χτες το ΠΑΣΟΚ. Στο συγκεκριμένο δήμο το κυβερνών κόμμα δεν είχε πάρει έως τώρα θέση, καθώς τη δημαρχία διεκδίκησαν δύο δήμαρχοι από το χώρο του, ο νυν δήμαρχος Χαλάστρας, Γρηγόρης Ουζούνης, και ο κ. Σταματάκης, νυν δήμαρχος Εχεδώρου. Ωστόσο, ο κ. Ουζούνης δεν πέρασε το φράγμα του πρώτου γύρου και ο κ. Σταματάκης θα κονταροχτυπηθεί την Κυριακή με τον Νίκο Γιουτίκα από το χώρο της ΝΔ.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Νομαρχιακή Επιτροπή Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται επίσης στήριξη στο νυν δήμαρχο Αγίου Γεωργίου, Αγγελο Φραντζή, στο δήμο Βόλβης, στο νυν δήμαρχο Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη ,για το δήμο Θερμαϊκού που και οι δύο ανήκουν στο χώρο του και διεκδίκησαν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι τη δημαρχία. Επίσης στηρίζει στο δήμο Χαλκηδόνας τον Παναγιώτη Δαϊκούδη και στο δήμο Λαγκαδά τον Γιάννη Αναστασιάδη, ανεξάρτητους υποψηφίους από το χώρο της ΝΔ.
Τον κ. Αναστασιάδη στο Λαγκαδά στηρίζουν εν όψει του δεύτερου γύρου και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στη δική τους χτεσινή ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι στη δεύτερη Κυριακή επιλέγουν αυτούς που θεωρούν «προτιμότερους». Στο πλαίσιο αυτό στο δήμο Πέλλας υποστηρίζουν όπως και στον πρώτο γύρο, τη Δημοτική Ενότητα, με επικεφαλής τον Ν. Παπανικολάου, στο δήμο Κιλκίς, υποστηρίζει το το Δ. Τερζίδη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και στο δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική το συνδυασμό του Μ. Βλαχόπουλου.
Πηγή:"ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ"

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο σκοπός και τα τραγούδια των εκλογών στ' Απεράθου

Οι πρωτιές και οι εκπλήξεις της στραυροδοσίας στους δήμους

Της Φανής Σοβιτσλή

Κερδισμένοι και όσοι από τους σημερινούς δημάρχους έθεσαν υποψηφιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι στους διευρυμένους δήμους.

Πρωτιές, πολύ καλή σειρά εκλογής και εξοστρακισμό των “παλιών καραβάνων” στους δήμους κατάφεραν πολλοί νέοι και άφθαρτοι πολιτικά που εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι στους καλλικρατικούς δήμους. Πολλοί από αυτούς είναι γόνοι παλιών αυτοδιοικητικών στελεχών, δημάρχων και πολιτικών, οι οποίοι αξιοποίησαν τον μηχανισμό της οικογένειας, εν πολλοίς και το κόμμα στο οποίο ανήκουν, προκειμένου να εκλεγούν πρώτοι ή σε μία καλή σειρά.
Πρωτιές όμως, που ήταν αναμενόμενες, κέρδισαν στην εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής και αρκετοί εν ενεργεία δήμαρχοι, οι οποίοι αποφάσισαν να μη διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο στους καλλικρατικούς δήμους -πλην του δημάρχου Αγίου Παύλου Νίκου Βαρσάμη, ο οποίος εκλέγεται δεύτερος στο οικείο δημοτικό διαμέρισμα του νέου δήμου Νεάπολης Συκεών.
Πρώτοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εγκαταλείψουν την καρέκλα του δημάρχου και θα καταλάβουν το έδρανο του δημοτικού συμβούλου από την 1η Ιανουαρίου 2011 εξελέγησαν: ο Μιχάλης Γεράνης, δήμαρχος Χορτιάτη που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη (συγκέντρωσε 2.900 σταυρούς, τους περισσότερους από όλους τους υποψηφίους, και εκλέγεται πρώτος στον καλλικρατικό δήμο), και ο δήμαρχος Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στον δήμο Θέρμης. Πέμπτος εκλέγεται προς το παρόν -δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών- στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παππάς, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο διαμέρισμα της Μενεμένης εκλέγεται ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ακτσελής, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Λάζαρου Κυρίζογλου, στους Αμπελόκηπους. Πρωτιά κατέκτησε και ένας πρώην δήμαρχος, ο Απόστολος Τσολάκης (πρώην δήμαρχος Βασιλικών), που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στη Θέρμη, συγκεντρώνοντας 2.232 σταυρούς.

Οι γόνοι… τώρα δικαιώνονται
Για πολλούς θεωρήθηκε ανατροπή, καθώς έριξαν στις τελευταίες θέσεις παλιούς δημοτικούς συμβούλους, και για άλλους αναμενόμενη πρωτιά. Γεγονός πάντως είναι ότι οι γόνοι δημάρχων, πολιτικών και στελεχών της Τ.Α. κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά.
Στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη πρώτος δημοτικός σύμβουλος με διαφορά εξελέγη με 1.500 ψήφους ο 30χρονος Γιάννης Καρτάλης, γιος του νυν δημάρχου Πυλαίας Βασίλη Καρτάλη, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Μάλιστα, ο υιός Καρτάλης κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη θέση την Ελένη Γιαννούδη, που εκλέγεται επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλος, ενώ είχε για χρόνια επιτελική θέση στον δήμο.
Στο δημοτικό διαμέρισμα του ίδιου δήμου, το Πανόραμα, πρώτος εκλέγεται ο 27χρονος Σωκράτης Δορής με 1.400 σταυρούς, αφήνοντας πίσω του τον Γιώργο Κεδίκογλου, πρώην δήμαρχο Πανοράματος, που θεωρείται παλιά… καραβάνα στην Τ.Α. Ο νεαρός Δορής είναι γιος του επί χρόνια δημοτικού συμβούλου Πανοράματος Στέλιου Δορή.
Σε καλή θέση εκλέγεται -συγκεντρώνει προς το παρόν 906 σταυρούς- και η Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σαλαγκούδη, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Γκιουλέκα.
Δεύτερος στο διαμέρισμα της Νεάπολης εκλέγεται ο Γιώργος Χατζησάββας, γιος του πρώην, επί 16 συνεχή έτη, δημάρχου Νεάπολης Γρηγόρη Χατζησάββα. Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Σίμου Δανιηλίδη, στον δήμο Νεάπολης - Συκεών, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.050 σταυρούς.
Στην 7η θέση εκλέγεται -βάσει της μέχρι τώρα καταμέτρησης- στο δημοτικό διαμέρισμα Ευόσμου ο 27χρονος Αχιλλέας Παντελίδης, ο οποίος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Χατζηβρέττα, στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.
Σε καλή θέση εκλέγονται για πρώτη φορά, στον νέο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, τέσσερις ακόμα νέοι άνθρωποι, χωρίς αρωγή ωστόσο από συγγενικά πρόσωπα στην Τ.Α. Πρόκειται για τους Τριαντάφυλλο Πουρσανίδη, Γαβριήλ Παναγιωτίδη Γιώργο Πατσιά και Χρυσή Νάτση, οι οποίοι εκλέγονται στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων.    

Οι παλιές… καραβάνες
Από τα νέα δημοτικά συμβούλια όμως δεν θα λείψουν και οι παλιές… καραβάνες της αυτοδιοίκησης, άνθρωποι οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στους δήμους που υπηρέτησαν και πρωτοεξελέγησαν πριν από τουλάχιστον μία ή και δύο δεκαετίες. Ένα από τα πρόσωπα που ταυτίστηκαν με τον δήμο Θεσσαλονίκης τα προηγούμενα χρόνια είναι ο Γιάννης Ζουρνάς, που εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Στέλιου Παπαθεμελή. Ο κ. Ζουρνάς εκλέγεται στον κεντρικό δήμο από το 1986, όταν δήμαρχος εκλέχθηκε ο Σωτήρης Κούβελας. Έκτοτε εκλεγόταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εδώ και 26 χρόνια. Δημοτικοί σύμβουλοι όμως επανεκλέγονται και πολλά πρόσωπα που αποτελούν την ομάδα του νυν δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου και έχουν μακρά παρουσία στον κεντρικό δήμο. Χαρακτηριστικά αναφέρονται ο Βασίλης Γάκης, ο Χάρης Αηδονόπουλος, ο Κώστας Κζαντζίδης, η Λίτσα Κολοβού, ο Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου και ο Νίκος Μακραντωνάκης, που φαίνεται να εκλέγονται στις πρώτες θέσεις.


Οι αντίπαλοι και η ανατροπή  

Στον δήμο Καλαμαριάς πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημοσθένη Μπακογλίδη εκλέγεται ο νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημοσθένης Σαρηγιάννης με 1.313 σταυρούς και δεύτερος ο Γιάννης Ιωσηφίδης με 1.140. Οι δύο τους αποτέλεσαν τους εσωπαραταξιακούς αντιπάλους του κ. Μπακογλίδη, καθώς στις εκλογές για την ανάδειξη δημάρχου μετά την αποχώρηση του Χρ. Οικονομίδη ο κ. Ιωσηφίδης ήταν αντίπαλός του. Όσο για τον κ. Σαρηγιάννη, πρόσωπο με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, ήταν ένα από τα μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, που όμως δεν ενέκριναν την υποψηφιότητα του κ. Μπακογλίδη.
Την ίδια ώρα σημειώνεται και μία ανατροπή, στον δήμο Ωραιοκάστρου, όπου η επί 12 χρόνια δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Υφαντίδου (εκλέγεται με την παράταξη του δημάρχου Ν. Μπάτου) δίνει μάχη για την τελευταία θέση με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Χρυσούλα Ανδρεάδου.
Της Φανής Σοβιτσλή
Fsovitsli@makthes.gr
Πήγη: makthes.gr

Σταθερή άνοδος. Και ποιος είναι ο Μάρκος Μπόλαρης;

Και ποιος είναι ο Μάρκος Μπόλαρης;
Τον ξέρει κανείς για να θέλει να εκλεγεί «μικρός πρωθυπουργός»; Και αν τελικά εκλεγεί, προτίθεται άραγε να ντυθεί Αϊ-Βασίλης και να φέρει ιδίαις χερσίν 1 δισ. ευρώ στον τόπο του- όπως διατείνεται ότι έκανε ο αντίπαλός του; Προτίθεται να σβήσει πρόστιμα σε παραβάτες, να αναθέσει δουλειές στην οικογένειά του, να πάει σε 4.000 γάμους και 1.000 κηδείες; Αν δεν τα κάνει αυτά, θα τον στηρίξει η Θεσσαλονίκη; Είναι η πόλη που επί μία οκταετία ξεκαρδίζεται με τα καμώματα του νομάρχη της και νιώθει ασφαλής από τις σαχλές επιθέσεις εναντίον του αθηναιοκεντρικού κράτους. Ο κ. Μπόλαρης πολιτεύεται εδώ και τριάντα χρόνια με χαμηλούς τόνους, σε χαμηλή κλίμακα: στον δήμο και στη νομαρχία του τόπου του, στας Σέρρας. Δικηγόρος το επάγγελμα, 52 ετών, νυμφευμένος με συμβολαιογράφο και πατέρας έξι παιδιών.
Για να γίνει βουλευτής ο κ. Μπόλαρης χρειάστηκε να περάσει ατελείωτες ώρες σε συσκέψεις και επιτροπές. Επεδίωξε χιλιάδες χειραψίες με ψηφοφόρους, έστυψε χιλιάδες φορές το μυαλό του για να θυμηθεί ένα όνομα. Είναι φιλόδοξος άνθρωπος, ήθελε να φτάσει στα ψηλά. Αυτό είναι το μόνο κακό που του καταλογίζουν, αλλά ας είμαστε σοβαροί. Οι ταπεινοί δεν πολιτεύονται, οι ντροπαλοί δεν βγαίνουν από το καβούκι τους.
Ως αντιδήμαρχος έκανε διάφορα· βοήθησε, ας πούμε, στην ίδρυση της βιβλιοθήκης των Σερρών, μιας από τις πιο δραστήριες φωλιές του βιβλίου στη χώρα. Αναστήλωσε κτίρια, χάρισε οικόπεδο για να γίνει το αρχαιολογικό μουσείο, στήριξε τα κέντρα των γερόντων, εξόπλισε το δημοτικό θέατρο. Οι συμπολίτες του τον εκτιμούν για το έργο του και στις τοπικές αναμετρήσεις πάντοτε προκρινόταν σε σταυρούς. Είναι ένας τοπικός παράγοντας που απολαμβάνει να φωτογραφίζεται με τον λαό του αλλά και με τον πρόεδρο του κόμματός του. Ο αγώνας της περιφέρειας για τον κ. Μπόλαρη κρίνεται εκτός έδρας. Δεν εννοούμε τη γεωγραφική καταγωγή. Ούτως ή άλλως θα κρίνουν επτά νομοί και όχι οι θαμώνες στη Διαγώνιο. Ο κ. Μπόλαρης καλείται να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του στα στούντιο, εκεί δηλαδή όπου ανδρώθηκε και ενδυναμώθηκε η φαρσοκωμωδία. Ο σερραίος υποψήφιος δεν είχε τον χρόνο να περιδιαβεί τις γειτονιές με έναν τρόπο που του ήταν οικείος, δεν είχε την πολυτέλεια να εντοπίσει ένα παρατημένο διατηρητέο κτίριο και να δώσει μια ιδέα για να αξιοποιηθεί. Δεν είχε τον χρόνο να βγει παραέξω και να στηρίξει τις επιλογές του κόμματός του, να επικροτήσει τα οικονομικά μέτρα, να δείξει τέλος πάντων πόσο καλός πασόκος είναι. Στην Κεντρική Μακεδονία οι ψηφοφόροι πάνε κάπως στα τυφλά. Εχουν από τη μία πλευρά τον γητευτή με τις πονηρές ατάκες και από την άλλη έναν κανονικό άνθρωπο, ελάχιστα αναγνωρίσιμο.
tovimaonline

Ο κ. Μπόλαρης υποτιμήθηκε ως αντίπαλος στον πρώτο γύρο. Φαίνεται ότι τα αρνητικά αισθήματα για το μνημόνιο εξουδετερώθηκαν από τη σάπια γεύση που αφήνει η απερχόμενη οκταετής διοίκηση. Λίγο ακόμη να υποτιμηθεί και θα του βγει σε καλό. Γιατί ενόσω ο αντίπαλός του περιφέρει τα νέα της νίκης του στον πρώτο γύρο (ως νίκη αντιμετωπίζει την ποσοστιαία πτώση με αλεξίπτωτο), ο κ. Μπόλαρης κάνει τις επαφές του. Συναντήθηκε αμέσως με τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες για να ζητήσει τη στήριξή τους. Θα πείτε, τι είναι οι ψηφοφόροι; Πρόβατα για να τους στείλουν οι ηττημένοι στην αγκαλιά του Μπόλαρη; Οχι, δεν είναι οι ψηφοφόροι ζα, εν τούτοις δημιουργείται «ρεύμα». Ενα ρεύμα που συγκεντρώνει κατοίκους της Μακεδονίας μπαϊλντισμένους από την κακοδιαχείριση στη νομαρχία, προοδευτικούς που δεν αντέχουν το λαμέ της νύχτας και την πολιτική μπουρδολογία. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, που βρίσκουν κάτι συγκινητικό στην υποψηφιότητα του κ. Μάρκου Μπόλαρη, που επί δεκαετίες ασχολείται με τα κοινά.
Βρίσκουν συγκινητικό αυτό το σταδιακό ανέβασμα, από τα κομματικά χαμηλά στον θρόνο του Θερμαϊκού.