Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Γιορτή Δρόμου - Street Party (Θεσσαλονίκη 2014 - Thessaloniki 2014)


http://musicvelocity.blogspot.com/2011/04/street-party-2014-thessaloniki-2014.html
Την Παρασκευή 29 Απριλίου η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την υποψηφιότητα για τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας- 2014» και σας καλεί στη μεγαλύτερη γιορτή δρόμου που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στην πόλη.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

"Η ζωή εν τάφω..."

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν…»
Τη Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται το Θείο Δράμα. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου: Το μεσημέρι, γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα στο οποίο έχει κεντηθεί η ζωγραφιστεί ο Χριστός νεκρός. Τότε αρχίζει ο στολισμός του Επιταφίου με λουλούδια της άνοιξης.
Όταν νυχτώσει, αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα λεγόμενα Εγκώμια, μικρά τροπάρια αγνώστου ποιητή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το «Η ζωή εν τάφω…», το «Το αξιον εστί μεγαλύνειν…», το «Αι γενεαί πάσαι…» και το ίσως πιο αγαπημένο όλων «Ω γλυκύ μου ‘Εαρ…».
Σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας. Μετά την περιφορά του Επιταφίου, τα λουλούδια του μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους.
Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμη και το λάδι. 
Πηγή:ΕRΤ3.GR

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ

Σήμερα , Μ. Παρασκευή, το Δήμος Χαλκηδόνας BlogSpot & το Ράδιο Χαλκηδόνα θα αναρτήσει εικόνες από Επιταφίους όλης της επικρατείας και του εξωτερικού. Όσοι θέλετε να μας στείλετε δίκες σας φωτογραφίες από Επιταφίους των περιοχών σας στην Ελλάδα η την Ομογένεια μπορείτε να τις στείλετε με E-MAIL στο radiohalkidona@gmail.com

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,
ο των αγγέλων βασιλεύς.
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται,
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο,
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.
Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ.
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.
Σήμερα κρεμάται πάνω στο ξύλο (του Σταυρού) Εκείνος που πάνω στα νερά κρέμασε τη γη. Στεφάνι από αγκάθια φοράει στο κεφάλι ο Βασιλιάς των Αγγέλων, Ντύνεται με ψεύτικη βασιλική χλαμύδα, Αυτός που ντύνει με σύννεφα τον ουρανό, Δέχτηκε ράπισμα Εκείνος που (με το βάπτισμά Του) στον Ιορδάνη ελευθέρωσε τον Αδάμ (το ανθρώπινο γένος). Με καρφιά καρφώθηκε ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Με λόγχη τρυπήθηκε ο υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμε τα Πάθη Σου, Χριστέ. Δείξε μας και την ένδοξη Ανάστασή Σου.

    

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Μεγάλη εβδομάδα ή Αγία εβδομάδα ή εβδομάδα των Αγίων Παθών (από τα Πάθη του Σωτήρα Χριστού που εορτάζονται κατά τις ημέρες αυτές), από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες[1] ονομάστηκε η εβδομάδα πριν το Πάσχα επειδή, σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο μεγάλα, απόρρητα και σωτήρια γεγονότα συνέβησαν κατά τη διάρκειά της, δηλαδή τα Άγια Πάθη, η Σταύρωση και η εκ νεκρών Ανάσταση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού[2]:
"μεγάλα τινά και απόρρητα τυγχάνει τα υπάρξαντα ημίν εν αυτή αγαθά...Διά τούτο τοίνυν μεγάλην την εβδομάδα καλούμεν, επειδή τοσούτον πλήθος δωρεών ημίν εν αυτή κεχάρισται ο Δεσπότης"[3].
Μετά το τέλος της Μεγάλης τεσσαρακοστής[4] (δηλ. της νηστείας των σαράντα ημερών που προηγείται του Πάσχα), ακολουθεί η Μεγάλη εβδομάδα που ξεκινά από την "Κυριακή των Βαΐων" και τελειώνει το "Μεγάλο Σάββατο". Στην Ορθόδοξη Λειτουργική οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αφιερώθηκαν είτε σε γεγονότα που είχαν συμβεί πριν, κατά και μετά το πάθος, είτε στη διδασκαλία του Χριστού που αναπτύσσεται τότε. 

Κυριακή των Βαΐων
Είναι η Κυριακή προ του Πάσχα, και ονομάζεται έτσι επειδή συνδέεται με την ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, κατά την οποία ο λαός τον υποδέχθηκε με επευφημίες και με "βαΐα των φοινίκων"[5]. 

Μεγάλη Δευτέρα
Την ημέρα αυτή εορτάζουμε τη μνήμη του Πάγκαλου Ιωσήφ[6] και το γεγονός της "ξηρανθείσης συκής" από τον Κύριο[7] η οποία αποτελεί το σύμβολο κάθε ανθρώπου που δεν έχει καρπούς αρετής, και του λαού που δεν φάνηκε άξιος της κλήσης του και σκοπό έχει την αφύπνιση των συνειδήσεων[8].
Ο Ιωσήφ αποτελεί για την Εκκλησία, τύπο του Χριστού επειδή και ο Κύριος φθονήθηκε, πωλήθηκε για χρήματα, κλείστηκε σε σκοτεινό λάκκο, τον τάφο, κατόπιν βασίλευσε επί της Αιγύπτου, δηλ. επί της αμαρτίας, νικώντας την κατά κράτος, και όπως έσωσε ο Ιωσήφ την Αίγυπτο από την πείνα, έτσι ο Χριστός τρέφει τους ανθρώπους με τον ουράνιο άρτο (Συναξάρι Μ. Δευτέρας)[9]. 

Μεγάλη Τρίτη
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ευαγγελική παραβολή των δέκα παρθένων[10] προτρέποντας τους πιστούς να βρίσκονται σε συνεχή φροντίδα και επαγρύπνηση. Ο Όρθρος της Μ. Τρίτης, όπως και της Μ. Δευτέρας και της Μ. Τετάρτης, λέγεται και ακολουθία του Νυμφίου, επειδή κατ' αυτόν ψάλλονται οι σχετικοί με τις παραβολές των δέκα παρθένων και του βασιλικού γάμου ύμνοι[11]: "Ιδού o Νυμφίος έρχεται..." και "Τον νυμφώνα σου βλέπω...". Νυμφίος της Εκκλησίας είναι ο Χριστός, ο οποίος θα έλθει και πάλι μετά δόξης για να κρίνη τον κόσμο[12].
Μεγάλη Τετάρτη
Η Μ. Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην άλειψη του Κυρίου με μύρο από την πόρνη[13] και στην προδοσία του Ιούδα. Ξεκινώντας από τα παραδείγματα αυτά, ομολογούμε ότι "δεινόν η ραθυμία, μεγάλη η μετάνοια"[14]. Το απόγευμα της ημέρας αυτής τελείται η ακολουθία του Ευχελαίου[15].
Μεγάλη Πέμπτη
Η Μ. Πέμπτη είναι αφιερωμένη σε τέσσερα γεγονότα: τον ιερόν Νιπτήρα (το γεγονός κατά το οποίο ο Ιησούς ένιψε τα πόδια των Μαθητών του και το οποίο μας διδάσκει να εκδηλώνουμε την αγάπη μας με ταπεινοφροσύνη[16]), τον Μυστικό Δείπνο[17] (ανάμνηση της συστάσεως του μυστηρίου της Θείας ευχαριστίας[18]), την υπερφυά προσευχή (αφού έδειξε ο Χριστός τον προδότη κατά τον Μυστικό Δείπνο, με τους μαθητές του αποσύρεται στο Όρος των Ελαιών, όπου μόνος του προσεύχεται γονατιστός και ο ιδρώτας του ως στάλες αίματος, ποτίζει τη γη[19]) και το γεγονός της προδοσίας (όπου με ένα φιλί, ο Ιούδας παραδίδει τον Χριστό[20]). στους στρατιώτες.

Μεγάλη Παρασκευή
Η Μ. Παρασκευή είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού[21]. Αφού ο Ιησούς παραδίδεται στους στρατιώτες, του φορούν κόκκινη χλαμύδα, του βάζουν ακάνθινο στεφάνι και καλάμι στο χέρι αντί σκήπτρου. Κατόπιν τον προσκυνούν χλευαστικά, τον φτύνουν και τον χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι. Στη συνέχεια, αφού του φόρεσαν και πάλι τα ρούχα του, του δίνουν τον Σταυρό για να βαδίσει στον τόπο της καταδίκης, τον Γολγοθά. Εκεί, σταυρώνεται ανάμεσα σε δύο ληστές, βλασφημείται απ' όσους περνούν μπροστά του και οι στρατιώτες του δίνουν ξίδι με χολή ως παυσίπονο[22], το οποίο όμως αρνείται να πιεί. Μετά από λίγο, ο Κύριος, φώναξε δυνατά: "Τετέλεσται" και έτσι εκπνέει "ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου". Κατά το θάνατο του Κυρίου, συμμετέχει και αυτή η άψυχη κτίση εκδηλώνοντας σημεία. Έπειτα, λογχίζεται ο Κύριος από τους στρατιώτες στην πλευρά του και τρέχει αίμα και νερό. Τέλος, κατά το ηλιοβασίλεμα, έρχεται ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος μαζί του, αποκαθηλώνουν από τον Σταυρό το σώμα του Κυρίου, το αρωματίζουν, το τυλίγουν σε καθαρό σεντόνι και το θάβουν σε μνημείο, κυλώντας στο στόμιο του μια μεγάλη πέτρα[23]. 

Σύμφωνα με το Συναξάρι της ημέρας:
"Τη αγία και μεγάλη Παρασκευή τα άγια και σωτήρια φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν, τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον Σταυρόν και τον θάνατον α δι' ημάς εκών κατεδέξατο. Έτι δε την του ευγνώμονος ληστού, του συσταυρωθέντος αυτώ σωτήριω εν τω σταυρό ομολογίαν."
Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής όπου επιτελείται η ακολουθία του Όρθρου του Μ. Σαββάτου, ψάλλεται ο Επιτάφιος θρήνος και γίνεται η Περιφορά του ΕπιταφίουΧριστού[24]). (ως αναπαράσταση της κηδείας του.

Μεγάλο Σάββατο
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην Ταφή και την Κάθοδο του Χριστού στον Άδη[25]. Σύμφωνα με τις ευαγγελικές διηγήσεις, μαζεύτηκαν οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι στον Πιλάτο και τον παρεκάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Χριστού μέχρι την τρίτη ήμερα, διότι, όπως έλεγαν, είχαν την υποψία μήπως οι μαθητές κλέψουν την νύχτα το σώμα του Ιησού και κηρύξουν κατόπιν ότι αναστήθηκε. Ο Πιλάτος, έδωσε την άδεια και εκείνοι σφράγισαν τον τάφο, τοποθετώντας μια φρουρά από στρατιώτες για μεγαλύτερη ασφάλεια[26].

Βιβλιογραφία

  • Άρθρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα: Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλοπαίδεια (ΘΗΕ), τόμ. 8, εκδ. Μαρτίνος Αθ., Αθήνα 1966, στ. 864-871.
  • Παπαδόπουλος Αντώνιος, Αγιολογία, τόμ. Ι - Θέματα γενικά, ειδικά και εορτολογίου, Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 1996, σελ. 84-85.
  • Τσολακίδης Δ. Χρήστος, Αγιολόγιο της Ορθοδοξίας, έκδ. 2η, εκδ. Χ.Δ. Τσολακίδη, Αθήνα 2001, σελ. 1196-1202.


Πηγή: www.tovoion.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στιγμιότυπα από την 10η « ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ» του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολειού Χαλκηδόνας

 Η καθιερωμένη πλέον και κατά γενική ομολογία επιτυχημένη από κάθε πλευρά « ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ» του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του δημοτικού σχολειού Χαλκηδόνας, πραγματοποιήθηκε για 10η χρόνια στης 16 με 17 Απριλίου 2011 στην πλατεία Χαλκηδόνας.
Μέσα στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα και ζωή, η πολύπλευρη και πολυποίκιλη ομορφιά της Ανθοέκθεσης, αποτέλεσε για όλους μας πηγή χαράς και ξεκούρασης καθώς και γεύση πολιτιστικής αναψυχής.
Επιπρόσθετα μας έφερε και πάλι κοντά στον πανέμορφο κόσμο των φυτών και των λουλουδιών που τα αρώματα και τα χρώματα τους  αποτελέσαν  μια ευχάριστη διέξοδο από την καθημερινότητά μας.



Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

10η ΑΝΘ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Αποτελέσματα 6ου Διεθνή Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Δείτε τα αποτελέσματα του 6ου Διεθνή Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
(Τα αποτελέσματα ειναι σε pdf και θα πρέπει να έχετε το ACrobat Reader για να τα δείτε)






Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Η ασφάλεια στο facebook μέσα από ένα παραμύθι


Ένα βιντεάκι 2 περίπου λεπτών εξιστορεί το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας στα πρότυπα της σύγχρονης εποχής. 
Που γνωρίζει τον λύκο; Μα που αλλού, στο
facebook! Το ηθικό δίδαγμα πιο επίκαιρο απο ποτέ...




Πηγή: www.kouinet.gr/

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Με τον Leonardo da Vinci στον Μύλο

Τη γνώση τους εκθέτουνε οι ποιο παλιοί προγόνοι
για να αποδείξουνε σε μας πόσο καθυστερούμε
τα σχέδια που μας άφησαν στον τοίχο να κοιτούμε.

Μη διστάζεις για να ρθεις, μαζί μας να διαλογιστείς,
Ξεκόλλα από τον καναπέ,  έλα μαζί μας τώρα,
 γιατί δεν είν΄  ποτέ αργά το μήνυμα να δούμε
να βάλουμε στα σχέδια φτερά,
στην πλάτη να τα πάρουμε και στη ζωή να βγούμε.

Δώσε και συ διέξοδο στο αδιέξοδο της καθημερινότητας
Δώσε και συ δυναμικά και με πάθος τη δική σου συμβολή,
εφάρμοσε και συ το “ σχέδιο”  “Αλληλεγγύη - Ενημέρωση - Ετοιμότητα”
Τσαρδούνης γ.

Στα πλαίσια της γραμμής δραστηριότητας της Λέσχης Τραπεζικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:  “Γνώση και φιλοσοφία” ,
πραγματοποιούμαι επίσκεψη, στον πολυχώρο του Μύλου Θεσσαλονίκης (στάση Κτηνιατρείο -Σφαγεία), την Κυριακή 10 Απριλίου 2011.

Στον πολυχώρο του Μύλου εκτίθενται 118 σχέδια με 25 μηχανές και κατασκευές.

Τα σχέδια με τα δείγματα θα μας οδηγήσουν με τη βοήθεια της ξενάγησης, στα βάθη της σκέψης και της φιλοσοφίας του μεγάλου αυτού αναγεννησιακού τεχνικού, ερευνητή και καλλιτέχνη. Θα μας φανούν πολύ χρήσιμα στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, ως χώρα.

 Ώρα προσέλευσης 10:45 το πρωί.  Η ξενάγηση θα ξεκινήσει  ώρα 11 ακριβώς!

Η είσοδος με την ξενάγηση θα κοστίσει 8 €. που θα καταβληθεί επιτόπου στην είσοδο.

Δηλώσεις  συμμετοχής στην έφορο της Λέσχης:  Ανεσιάδου Χρυσαυγή τηλ. 2310920767 ή 6983330826

Συνάδελφοι,
Μην χάσετε αυτή την οργανωμένη και ειδικά για τη Λέσχη μας σχεδιασμένη επίσκεψη και ξενάγηση. Δηλώστε τώρα συμμετοχή για την καλλίτερη οργάνωση της ξενάγησης.

Πληροφορίες: Ανεσιάδου Χρυσαυγή  6983330826
                       Τσαρδούνης Γιώργος 6973001343


Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος: Γεώργιος Τσαρδούνης
ο Γενικός Γραμματέας: Μαρία Μυλωνά

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Την Πέμπτη η δίκη Ψωμιάδη

Η σημερινή αναβολή οφείλεται στην καθυστέρηση που καταγράφηκε στην εκδίκαση των υποθέσεων που προηγούνταν αυτής του Παναγιώτη Ψωμιάδη

του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr
Αναβάλλεται για την Πέμπτη η δίκη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί από το τριμελές Εφετείο σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο, όπου η εκδίκαση έχει αναβληθεί άλλες τρεις φορές. Η σημερινή αναβολή οφείλεται στην καθυστέρηση που καταγράφηκε στην εκδίκαση των υποθέσεων που προηγούνταν αυτής του κ.Ψωμιάδη.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σήμερα η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη - Αντιµέτωπος µε έκπτωση για «ψαλίδισµα» προστίµου

Πηγή:  ΤΑ ΝΕΑ Online
Σήµερα κρίνεται το πολιτικό µέλλον του νυν περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, ο οποίος δικάζεται για παράβαση καθήκοντος µετά την παρέµβασή του υπέρ πρατηριούχου υγρών καυσίµων 
Στην ερµηνεία του νόµου περί έκπτωσης των αιρετών της Αυτοδιοίκησης κρίνεται το πολιτικό µέλλον του Παναγιώτη Ψωµιάδη, ο οποίος δικάζεται σήµερα στην αίθουσα του Πενταµελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση µείωσης προστίµου σε πρατηριούχο υγρών καυσίµων. Οι νοµικές απόψεις για τις επιπτώσεις ενδεχόµενης τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης διίστανται, καθώς ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα µε την ιδιότητα του νοµάρχη. 

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011


Η υπό σύσταση «ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ», διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 το «1ο ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 20:30 (οχτώμιση το απόγευμα).
Η εκδήλωση εκτός από χορούς θα περιλαμβάνει, θεατρικά δρώμενα, χορωδίες και ιστορικές παρουσιάσεις, ενώ οι θεατές θα απολαύσουν πλούσιες ποντιακές λιχουδιές οι οποίες θα διανεμηθούν σε ειδική συσκευασία στο τέλος της εκδήλωσης, προσφορά των συλλόγων και των χορηγών της εκδήλωσης.
Το αντίτιμο της εισόδου για τους θεατές έχει ορισθεί στο συμβολικό ποσό των 2 ευρώ. Το συνολικό ποσό θα διατεθεί για την έκδοση εντύπου, με θέμα «Η ιστορία του Ποντιακού στοιχείου του νομού Κιλκίς», το οποίο θα διανεμηθεί σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς.
Το πρόγραμμα του «1ου ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», των Ποντιακών Σωματείων του νομού Κιλκίς έχει ως εξής:
Τοποθεσία: Νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς
Ώρα έναρξης 20:30
Διοργάνωση: «ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ»
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ένα θεατρικό δρώμενο το οποίο θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Ελευθεροχωρίου.
Στη συνέχεια θα υπάρξει ιστορική παρουσίαση και χορωδία με τη συμμετοχή των συλλόγων, "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΚΙΛΚΙΣ", "ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ" και "ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ"
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση Παραδοσιακών Ποντιακών Χορών.
Στηρίζουμε ΟΛΟΙ αυτό το ξεκίνημα των Ποντιακών Σωματείων του νομού Κιλκίς, τα οποία επιδεικνύουν τα αντανακλαστικά τους απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας (Οικονομική κρίση, Καλλικράτης κ.α.) και βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ακόμη θεσμού για το νομό Κιλκίς.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επειδή τα τελευταία χρονια, μικροί και μεγάλοι σταματήσαμε να ονειρευόμαστε και να ταξιδεύουμε με την φαντασία μας, ο Μορφωτικος και Πολιτιστικος Συλλογος Χαλκηδονας διοργανώνει στις 20-21-22 Μαϊου τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ.
Ενα 3μερο με παραμύθια απο ολο τον κοσμο, για μικρούς αλλα και για μεγάλους και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ. Όλες τις ωρες και όλες τις μέρες θα διαβάζονται παραμύθια...
Φυσικα το ταξιδι δεν σταματά εκει.. Πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους με πολύ μουσική,τραγούδι, παιχνιδία κ.τ.λ......

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Για συμμετοχες στην εκδηλωση και πληροφοριες, επικοινωνηστε μαζι μας στα παρακατω τηλεφωνα :

2391023970 Μορφωτικος Πολιτιστικος Συλλογος Χαλκηδονας
6948853412 Πασχαλης Μπουτζοπουλος
6973857985 Σανδρας Κωνσταντινος
Στο facebook : Μέσω της εκδήλωσης "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ" 

Ελατε να χαθουμε ολοι μαζι για λιγο σε κοσμους μαγικους......
Σας περιμενουμε....