Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Το ελαιόλαδο μειώνει τα εγκεφαλικά

Μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, διατρέχουν οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν αρκετό ελαιόλαδο στις σαλάτες καθώς και στο μαγείρεμα, σύμφωνα με νέα γαλλική επιστημονική έρευνα. Αυτό έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία του ανθρώπου το ελαιόλαδο, το οποίο αποτελεί το βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο, σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου εμφράγματος, διαβήτη, υψηλής πίεσης, υψηλής «κακής» χοληστερίνης, παχυσαρκίας κ.α.
Ο ελληνικής καταγωγής Νικόλαος Σκαρμέας, καθηγητής νευρολογίας του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολύμπια και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, αναφέρει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια συγκεκριμένα συστατικά του ελαιόλαδου επιφέρουν την προστατευτική δράση τους, ενώ επισημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει και έμμεσα οφέλη, καθώς κάνει πιο νόστιμες τις υγιεινές τροφές. Σημειώνει, πάντως, ότι μόνο νέες μελλοντικές κλινικές δοκιμές μπορούν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στα νέα ευρήματα και να οδηγήσουν πιθανώς σε νέες προληπτικές ιατρικές συστάσεις για την αποφυγή του εγκεφαλικού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ERT
Επιμέλεια:
Βανέσσα Δημοπούλου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εξόρυξη αμμοχάλικων στη Γέφυρα Θεσαλονικης για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας


Του Ευσταθιάδη Λουκά, Σύμβουλου Δ.Κ. Γέφυρας

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπήκε το θέμα της συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας στη Γέφυρα, προκειμένου να παρθεί παράταση για το έργο.

Η θέση μου ως συμβούλου της Γέφυρας είναι ότι για να γίνει το έργο και να παρθούν τα αμμοχάλικα από το αγρόκτημα του χωριού μας, όπως θέλει ο εργολάβος, πρέπει να υπάρχει νόμιμη άδεια εξόρυξης η οποία να πλήρη τους περιβαλλοντικούς όρους. Και σε τελική ανάλυση προτιμώ να έρθουν τα αμμοχάλικα έξω από τη Γέφυρα, για να μην επιβαρυνθει άλλο το φυσικό περιβάλλον στο χωριό μας.

11η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκηδόνας Ερωτήματα & απαντήσεις: (Ερωτήματα Κ. Βαϊανα) - VIDEO.

Δυο πολύ βασικά  ερωτήματα έθεσε ο Κ. Βαϊνας:
Το πρώτο ερώτημα αφορούσε  τον εργολάβος που έχει αναλάβει το πράσινο στην Χαλκηδόνα και δεν έχει ούτε ένα μηχάνημα για την δουλεία αυτήν. Ο κ. Βαϊανας και ζήτησε απαντήσεις από των Δήμαρχο στο ερώτημα αυτό. Ακούστε τις απαντήσεις του  Δημάρχου στο  παρακάτω βίντεο.
Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε τις πινακίδες στα Δημοτικά καταστήματα με το όνομα του νέου Δήμου και σε αυτό το ερώτημα ο κ. Βαϊνας ζήτησε απαντήσεις. Στις απαντήσεις του Δήμαρχου και πριν καν ολοκλήρωση,  έγινε ο χαμός από κάτοικο των Κουφαλίων, «σιγά μην κατεβάσουμε την ταμπέλα που γράφει Δήμος Κουφαλίων , έτσι θα την αφήσουμε κανένας δεν θα τολμήσει να την κατεβάσει. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω. 

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ” ΓΕΦΥΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρακολουθήστε σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Η εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα” πιστή στο ραντεβού της επισκέπτεται και αναδεικνύει έναν ακόμα πανέμορφο τόπο της ελληνικής γης. Ο τόπος όπου γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, εκεί όπου υπογράφηκε η άνευ όρων παράδοση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους, ξεδιπλώνει το μίτο της ιστορίας μπροστά στους τηλεοπτικούς σας δέκτες.
Η κάμερα της εκπομπής επισκέφτηκε το χώρο του σημερινού μουσείου βαλκανικών πολέμων( με την άδεια των ενόπλων δυνάμεων) και σας ...προκαλεί να καθίσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που είχαν λάβει χώρα τότε εκεί.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Εντός της ημέρας:

Εντός της ημέρας:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα & Bίντεο από της γυμναστικές επιδείξεις του δημοτικού σχολειού Χαλκηδόνας. 




Φωτορεπορτάζ  για  το Πανηγυρικό εορτασμός της Αγίας Τριάδος στη Λειβαδίτσα Πέλλας.

Φωτορεπορτάζ από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις "ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2011 στα Κουφάλια.

14ο Φεστιβάλ Φαγητού Food for Good 2011


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ THN KYRIAKH 05/06/2011 ΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ Γ. ΜΕΛΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ


Το Σάββατο 4 Ιουνίου και στις 8 στην Μελίκη Ημαθίας εγκαινιάστηκε και άνοιξε τις πόρτες του το εθνολογικό Μουσείο του Γιώργη Μελίκη στο κοινό της περιοχής αλλά και στους μαθητές και φοιτητές που θέλουν να μάθουν ή να κάνουν εργασίες.

Ο Γ. Μελίκης ήταν το πρόσωπο της εκδήλωσης και μιλούσε συνεχώς με τον κόσμο. Εμείς, με το φακό του Χαλκηδονα Web TV & τοου δήμος Χαλκηδονας BlogSpot κάναμε ρεπορτάζ και μπορείτε να δείτε στις παραπάνω  φωτογραφίες  το Μουσείο αλλά και άλλες φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ετήσια εκδήλωση των τμημάτων του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας

Στις 4 Ιουνιου 2011  πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση των τμημάτων του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας στο κλειστό γήπεδο  μπάσκετ  στην Χαλκηδόνα. Το Δ.Σ του συλλόγου ευχάριστη όλα τα μελή και τους φίλους του συλλόγου που μας τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ήταν μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας κυριολεκτικά  «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» από κόσμο το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Χαλκηδόνα. 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ετήσια εκδήλωση των τμημάτων του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση. 



Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νέο μπουρίνι χτύπησε χθες στην περιοχή της Χαλκηδόνας & της Θεσσαλονίκης

Μπουρίνι με καταρρακτώδη βροχή, πολλές αστραπές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξέσπασε χθες μεταξύ 12:00 με 15:00,  στη Χαλκηδόνα και στην Θεσσαλονίκη. Η βόρεια Ελλάδα δέχτηκε άλλη μία υπερκαταιγίδα, όπως ονομάζουν οι ειδικοί το φαινόμενο των έντονων καιρικών φαινομένων με τη δυνατή νεροποντή και τους ισχυρούς ανέμους.

Τοποθέτηση του Πρόεδρου του Τοπικου Συμβούλιου Γέφυρας Χρήστου Ευσταθιάδη στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο δήμου Χαλκηδόνας 30/05/2011

Τοποθέτηση του Πρόεδρου του Τοπικου Συμβούλιου Γέφυρας Χρήστου Ευσταθιάδη στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο  δήμου Χαλκηδόνας 30/05/2011  με θέμα:

Υποβολή αντιρρήσεων επί της ΜΠΕ για την δραστηριότητα του έργου «Αποκατάσταση τοπίου στην περιοχή Προχώματος της Δ/Κ Γέφυρας Της Δ/Ε Αγ. Αθανασίου του δήμου Χαλκηδόνας με την μέθοδο της υγειονομικής ταφής» (της εταιρίας TOSOH HELLAS).


Επίσκεψη και ξενάγηση της κυρίας Λίλα ντε Τσάβες στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Φίλων Μουσείων (ΕΟΣΦΙΜ) και Γενική Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων (W.F.F.M.) κυρία Λίλα ντε Τσάβες, επισπεύτηκε το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης την Κυριακή 29 Μάιου 2011.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε αρχικά (10:30 π.μ.) επίσκεψη και ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα και εν συνεχεία (12:00 μ.) ενημέρωση από την κυρία Λίλα ντε Τσάβες στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Παναγίας.




Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ψεκάζουν σήμερα τα κουνούπια στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάνε σήμερα οι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την... έγκριση του προγράμματος από το υπουργείο Υγείας.
Ήδη τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν οι επίγειοι ψεκασμοί.