Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Όχι άλλες καθυστερήσεις στο ΜΕΤΡΟ»

Του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου
Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλονίκης

«Όχι άλλες καθυστερήσεις στο ΜΕΤΡΟ»

Μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

25ης Μαρτίου 1821

Γιορτάζουμε σήμερα με εθνική υπερηφάνεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την παλιγγενεσία των Ελλήνων, την αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους και, ταυτόxρονα, πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Γιορτάζουμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια, για ν' αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του Εικοσιένα. Αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν, "για του Xριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία".

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

2η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

Την άνοιξη του 2011 περισσότεροι από 1.000 εθελοντές ήρθαν μαζί μας για να καθαρίσουμε και να ομορφύνουμε το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να περάσουν μία όμορφη ημέρα στη φύση, αλλά και να δουν… μαγικές εικόνες: σκουπίδια που εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού χάρη στο κέφι όσων βρέθηκαν εκεί από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κατερίνη, αλλά και τους οικισμούς της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

«Αποκατάσταση τοπίου» με βιομηχανικά απόβλητα!

Μ. Τρεμόπουλος: «Άλλο ένα επίτευγμα της διοίκησης Ψωμιάδη»

Αποκαλυπτική της νοοτροπίας της, που υποβαθμίζει το περιβάλλον και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, υπήρξε η συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, η οποία ενέκρινε την εναπόθεση αποβλήτων της TOSOH στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Ο συνδικαλισμός πέθανε: ζήτω ο συνδικαλισμός!


Του Θεόδωρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μέσα στην καταιγίδα των προβλέψεων του νέου Μνημονίου πέρασαν ίσως απαρατήρητες ορισμένα σημεία που από ότι φαίνεται θα σηματοδοτήσουν σαρωτικές αλλαγές στη συλλογική αντιπροσώπευση των εργαζομένων. Τα σημεία αυτά είναι εν συντομία η κατάργηση της Εργατικής Εστίας και η δια αυτής χρηματοδότηση των εργατικών συνδικάτων, η συρρίκνωση του ρόλου των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ και κατάργηση της διαιτησίας επομένως και εν πολλοίς του δικαιώματος διμερούς ρύθμισης των ωρών απασχόλησης στο εργασιακό περιβάλλον.