Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη πρόεδρος Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης για χρέη 25 εκατ. ευρώ!

Για οφειλές στο Δημόσιο πάνω από 25 εκατ. ευρώ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 72χρονος ως πρόεδρος Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών! 

Σύμφωνα με την αστυνομία τo ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 25.452.555,54 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 30-03-2007 έως 29-07-2011 και οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 72χρονο είναι «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση». Ο 72χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
Πηγή: seleo.gr

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Στις 20 Ιουλίου 2012: "Μια φορά και ένα καιρό στην παλιά Σμύρνη ..μέσα σε ένα καφέ αμάν με μανέδες και σαντουροβιόλια ...."

Στις 20 Ιουλίου 2012 ανήμερα της πανήγυρεως του Προφήτη Ηλία, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Βαθυλάκκου διοργανώνει μουσικοχορευτικό δρώμενο στην κεντρική πλατεία του χωριού και ώρα 21.00 με τίτλο "Μια φορά και ένα καιρό στην παλιά Σμύρνη ..μέσα σε ένα καφέ αμάν με μανέδες και σαντουροβιόλια ...."

Η ιστορία και η εξέλιξη του καφέ αμάν, το σμυρναίκο τραγούδι, η ιστορία του ρεμπέτικου,οι εστουδιαντίνες, τα χανουμάκια.

Αφιερωμένο στη μνήμη της Δόμνας Σαμίου

Να είστε όλοι εκεί !!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλαμαριά: Ξεροψημένη σαρδέλα και άφθονο δωρεάν κρασί στη "Γιορτή Σαρδέλας"

Με πολύ κέφι, ξεροψημένη σαρδέλα στα κάρβουνα, άφθονο δωρεάν κρασί και...

παραδοσιακή μουσική με το Γιώργο Ματθαίο και την παρέα του θα γιορτάσουν φέτος στην Καλαμαριά τη «Γιορτή της σαρδέλας».

Το γλέντι θα στηθεί παραμονή της Αγίας Παρασκευής (Τετάρτη 25 Ιουλίου) στο χώρο των πρώην Καπναποθηκών στη Νέα Κρήνη στις 9.30 το βράδυ, σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στο χορευτικό μέρος της βραδιάς θα πάρουν μέρος τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή» και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα». 
Πηγή: thestival.gr

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

"Πάρτι" κάνουν τα κουνούπια στη Θεσσαλονίκη! Η καθυστέρηση των ψεκασμών μας... ρουφάει το αίμα!

"Πάρτι" κάνουν τα κουνούπια φέτος στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρόβλημα έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τους κατοίκους...

Οι έντονες βροχοπτώσεις του Μαΐου και κυρίως η σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη των ψεκασμών τη φετινή περίοδο, είχαν ως αποτέλεσμα να εκκολαφθεί σημαντικός πληθυσμός κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη και το πρόβλημα να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Που έκρυψε Αλβανός έμπορος ναρκωτικών 60 κιλά χασίς - Πιάστηκε στη Σίνδο - ΦΩΤΟ

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου συνελήφθη χθες το μεσημέρι ένας Αλβανός, που μετέφερε 60 κιλά χασίς…

Το ουρλιαχτό - του Θεόδωρου Κουτρούκη

Του Θεόδωρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου 

«Τραβήξτε πίσω τις άκρες των φορεμάτων σας κυρίες μου, περνάμε στην κόλαση», λέει κάπου ο ποιητής William Carlos Williams, και ίσως η φράση αυτή μπορεί να περιγράψει τα τρέχοντα βιώματα των συμπολιτών μας.