Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ιστορία μια μικρής αναγνωστρίας: Συγκλονιστικό, διαβάστε το και διαβάστε το και σε ατούς που δεν έχουν internet

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

«...Η δασκάλα μας σήμερα, μας ρώτησε πως περάσαμε το καλοκαίρι και όλα τα παιδιά είχαν να της πούνε πολύ ωραία πράγματα από τα.......

μέρη που πήγανε διακοπές εφέτος, εκτός από κάνα δυο, που οι γονείς τους δεν είχανε λεφτά και δεν πήγανε διακοπές άλλα καθίσανε εδώ και πηγαίνανε για μπάνιο με τα πούλμαν του Χαλουλου, με τα όποια πηγαίνει και η γιαγιά μου, όχι για να κάνει μπάνιο άλλα για να κάνει λέει αμμόλουτρα, να της περάσει η μέση της που την πονάει. 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 33χρονος μοτοσικλετιστής μετά από ατύχημα στα Μάλγαρα Θεσ/νίκης

Φώτο Αρχείου
Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα ένας 33χρονος, μετά από ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα…

Ειδικότερα, στις 19.15 χθες το απόγευμα στην οδό Θράκης, στα Μάλγαρα, ο 33χρονος έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και ο ίδιος να τραυματιστεί σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς επίσης και άνδρες της Τροχαίας που διενεργούν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος. 
Πληροφορίες: thestival.gr

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

21 Σεπτεμβρίου 2012: Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο. Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (της μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Γιορτή Νεολαίας στον Άγιο Αθανάσιο Θεσ/νίκης 21/09/2012


Η Θεσσαλονίκη των Συλλεκτών. Ιστορίες της Πόλης

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«Η Θεσσαλονίκη των Συλλεκτών. Ιστορίες της πόλης» είναι το θέμα της Έκθεσης που διοργανώνει το Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του φορέα ‘Θεσσαλονίκη 2012’, εντάσσεται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20.00, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Συνελήφθησαν στη Χαλάστρα για κατοχή κάνναβης

Δύο νεαροί Έλληνες, ηλικίας 30 και 37 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Χαλάστρας χθες το πρωί στην περιοχή της Χαλάστρας. Σε έρευνες που...

πραγματοποιήθηκαν σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του 37χρονου καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επτά δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 1.829 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 γραμμάρια κάνναβης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
Πηγή: thestival.gr

Δελτίο τύπου για τις επιμορφωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΕΠΑΛ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Άγιος Αθανάσιος 14-09-2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το ΕΠΑΛ Αγ.Αθανασίου κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2012-2013, και με αφορμή την προσθήκη στο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος « Ειδική Θεματική Δραστηριότητα», πραγματοποίησε επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας με εισηγητές τους κ.κ. Ρουμπίδη Χρήστο – σύμβουλο παιδαγωγικής καθοδήγησης- και Σταμπολίδη Νικόλαο – σχολικό σύμβουλο των ηλεκτρονικών- , με θέματα : «Διαθεματικότητα ερευνητικών εργασιών» και «Βιωματικό σεμινάριο για την ειδική θεματική δραστηριότητα», την Πέμπτη 6-09-2012.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Καλά νέα για τα Κέντρα Υγείας Κουφαλίων και Διαβατών

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ
Βουλευτής Β’ Περ. Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Αριστερά

Από 1η Οκτωβρίου θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί στην Καλλικράτεια, όπως ενημέρωσε τηλεφωνικά σήμερα τη βουλευτή ΔΗΜ.ΑΡ. στη Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Νάνος. Από την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσουν και οι εφημερίες γιατρών από γειτονικούς νομούς στο Κέντρο.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μπάσκετ: Χαλκηδόνα - Δόξα Ασσήρου 77- 35

Περισσότερα εδώ ...... Ο Paparazzi των Γηπέδων .....: Μπάσκετ: Χαλκηδόνα - Δόξα Ασσήρου 75- 35
Η Χαλκηδόνα νίκησε εύκολα απέναντι στη Δόξα Ασσήρου και έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα καθώς επικράτησε με 77-35 και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Ε.ΚΑΣ.Θ.

Επίσπευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης τμημάτων του εθνικού οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα.

Επιμέλεια : Έλενα Τσιώτα

Επίσπευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης τμημάτων του εθνικού οδικού άξονα Θεσ/νίκη-Έδεσσα.

Θ. Θεοδωρίδης (Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας): Η μελετητική ωριμότητα των έργων προϋπόθεση για ένταξη και χρηματοδότηση των έργων από το ΕΣΠΑ.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

15 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια στη Θεσσαλονίκη-έκλεισε τη νύχτα ο περιφερειακός

Προβλήματα προκάλεσε η βροχή που έπεφτε όλο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Από τα νερά πλημμύρισαν 15 σπίτια ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα ο περιφερειακός δρόμος της πόλης από το ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης ώς το φανάρι της οδού Μακρυγιάννη 
Πηγή: seleo.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Στην αρμοδιότητα του ΥΜΑΘ το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς

Το περίπτερο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε (την Τετάρτη 12-09-2012) ο υπουργός Μακεδονίας...
και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Γ. Καρασμάνης: Η αθλιότητα με τον άξονα Χαλκηδόνα - Εδεσσα - Γιαννιτσά, δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη

Πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος του Νομού μας και των συμπατριωτών μας, καταγγέλλει ο βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης. Αφορά στον οδικό άξονα Χαλκηδόνα - Γιαννιτσά - Εδεσσα, για του οποίου τον εκσυγχρονισμό, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια:

Urbi et Orbi: Σκέψεις για ορισμένες αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις

Του Θεόδωρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μολονότι η χώρα τέθηκε σε «κατάσταση οικονομικής πολιορκίας», το πολιτικό καθεστώς που εξέθρεψε η μεταπολιτευτική ευδαιμονία εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση αφασίας, λαϊκίστικο και φοβικό, αδυνατώντας να αντιληφθεί η/ και να δράσει για την ανόρθωση της χώρας.

Ο Πρωτογενής Τομέας στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Δεκάξι προτάσεις κατέθεσαν οι επιστήμονες του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας για να βγεί μπροστά ο πρωτογενής τομέας. Η γεωργία δεν είναι για όλους όμως σε μια χώρα γεωργική κατά βάση όπως η Ελλάδα η καλλιέργεια όχι απαραίτητα φθηνών αλλά ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ μπορεί να δώσει διέξοδο στην οικονομική κρίση που βιώνουμε απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΟ Κουφαλίων ΠΑΟ Διοικητηρίου 1 - 0 σημειώσατε άσσο

........ Ο Paparazzi των Γηπέδων ........: ΠΑΟ Κουφαλίων ΠΑΟ Διοικητηρίου 1 - 0 σημειώσατε άσσο.:   Νικη για των ΠΑΟ Κουφαλίων στην Πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

ΠΑΟ Κουφαλίων ΠΑΟ διοικητηρίου 1 - 0
Φωτογραφίες και σύνθεσης του αγώνα στο παραπάνω Link

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Koufalia Tennis Cup 2012

 Κλικ στο παρακάτω  link για ολόκληρο το άρθρο
 Φώτο-Ρεπορτάζ: Κων/νος Στογιαννάρης

Οι Κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλονίκη: Υπάρχει Διέξοδο?

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Υπάρχουν ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα; Όλο και περισσότεροι στρέφουν πλέον το..βλέμμα τους στην ύπαιθρο και στις δυνατότητες που παρέχει. Δυνατότητες, δυναμική, προοπτική ευκαιρίες... Όλα αυτά θα συζητήσουν την Τετάρτη 5/9 στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Στη συνάντηση πιθανόν να πάρει μέρος και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος έχει διεθνή εμπειρία στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Φθηνότερη διασκέδαση και ψώνια για ανέργους - Αναλυτικά τα καταστήματα

"Ειδικές τιμές για τους ανέργους" είναι ο τίτλος του προγράμματος που "τρέχει" ο ΟΑΕΔ για να διευκολύνει την καθημερινότητα των χιλιάδων που έχασαν τη δουλειά τους...

Συνάντηση της Κατερίνας Μάρκου με τον Υπ. Μακεδονίας & Θράκης

Με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου συναντήθηκε η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που αφορούν την Βόρειο Ελλάδα.

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Χάρισε στους Έλληνες και 10ο παραολυμπιακό μετάλλιο

Ένα ακόμη μετάλλιο - το 10ο κατά σειρά- προσέθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κολυμβητής και παγκόσμιος πρωταθλητής. Καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο στην κατηγορία S13 στο "London Aquatics Centre" με χρόνο ένα λεπτό και 1.1 δευτερόλεπτα, ο Ταϊγανίδης απέδειξε για ακόμη μία φορά την κλάση του ως αθλητής.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους το υπ. Οικονομικών επιχειρεί να προσδιορίσει το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων

Να προσδιορίσει το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα επιχειρεί επιτέλους το υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο αν. υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας…

Σε απάντησή του στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύσκεψη, παρουσία ΤΖαβάρα, συγκαλεί ο Τζιτζικώστας για τις εορταστικές εκδηλώσεις του 2012

Κοινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής και του Συντονιστικού Οργάνου για τους εορτασμούς του 2012 παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας...

Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και η συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού σε αυτές.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 11.00 πμ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πηγή: thestival.gr