Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Φώτο-Ρεπορτάζ από το 5ο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Τένις στα Κουφάλια

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και παρακολούθησε το 5ο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Τένις, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κουφαλίων. Η παρουσία του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΤ3 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που επιβεβαιώνει ότι όταν κάτι γίνεται σωστά και οργανωμένα τότε στηρίζεται απ’ όλους. Διαβαστε περισσότερα........ Ο Paparazzi των Γηπέδων ........: Φώτο-Ρεπορτάζ από το 5ο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Τένις στα Κουφάλια

Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε στην Κατερίνη η Ημερίδα του ΥΜΑΘ με Θέμα "Θερμαϊκός η Θάλλασα Δίπλα μας"

Η πόλη της Κατερίνης ήταν ο δεύτερος σταθμός της εκπαιδευτικής ημερίδας που διοργάνωσε το ΥΜΑΘ με θέμα «Θερμαϊκός, η θάλασσα δίπλα μας», σκοπός της οποίας είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής και προστασίας του οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αφή Φλόγας 8ου Διεθνή Μαραθώνιου Μέγας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Βίντεο

Φώτο-ρεπορτάζ από την επίσκεψη των δυο νικητών του 8ου Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος


Φωτο-ρεπορτάζ: Κων/νος Στογιαννάρης 

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 οι δυο νικητές του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου Μέγας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Χαλκηδόνος και των Δήμαρχο Ιωάννη Μπίκο συνοδευόμενοι από τον κ. Ιωάννη Πανανάκη, μέλος της Ο.Ε Υπεύθυνος Γραφείου Μαραθωνίου Δήμου Χαλκηδόνος, τον Ιωάννη Ιωαννίδη Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων του Ν. Θεσσαλονίκης και Κων/νο Στογιαννάρη Υπεύθυνο Γραφείου Επικοινωνίας Μαραθωνίου Δήμου Χαλκηδόνος. ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΏ........ Ο Paparazzi των Γηπέδων ........: Φώτο-ρεπορτάζ από την επίσκεψη των δυο νικητών του 8ου Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος..:

3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών: 500 την εθελοντές, είκοσι οργανώσεις και καθαρίσαμε!


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τον τέταρτο και τελευταίο εθελοντικό καθαρισμό στις εκβολές Γαλλικού. Οι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν στην παραλία των Αλυκών Κίτρους, στο Δέλτα του Αξιού, στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού στα Κουφάλια και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο Καλοχώρι. Με τη συμμετοχή περίπου 500 εθελοντών και περισσότερων από είκοσι ομάδων, συλλόγων ή σχολείων αλλάξαμε όψη σε τέσσερις περιοχές της προστατευόμενης περιοχής.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εκδηλώσεις στην Χαλκηδόνα για την υποδοχή της φλόγας του Μαραθωνίου το Σάββατο 20 Απριλίου


Ο Δήμος Χαλκηδόνος σας προσκαλεί στην υποδοχή της Φλόγας του Μαραθωνίου, το Σάββατο 20 Απριλίου

Ο Δήμος Χαλκηδόνος προσκαλεί όλο τον κόσμο στην υποδοχή της Φλόγας του Μαραθωνίου, το Σάββατο 20 Απριλίου. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου:

Ο Δήμος Χαλκηδόνος «Σας προσκαλεί το Σάββατο 20 Απριλίου στη υποδοχή της φλόγας του μαραθωνίου, η οποία θα διατρέξει τους δρόμους του Δήμου Χαλκηδόνος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Ανθοέκθεση στις 20 & 21 /4 διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Χαλκηδόνας


Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Χαλκηδόνα: Ενημέρωση - Εκδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής - Κιλκίς


Νέος πρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας

«Εκλογή προέδρου και εκτελεστικής επιτροπής του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικασία εκλογής διοίκησης του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου καθαρίζουμε... το παραποτάμιο δάσος του Αξιού στα Κουφάλια!

Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί, στο τέλος του ποδηλατόδρομου Κουφαλίων, και από κει θα καθαρίσουμε όλη την παραποτάμια περιοχή ως τη γέφυρα του Προχώματος.

Το ποτάμι είναι πολύ όμορφο στο σημείο αυτό και, καθώς θα βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, η βλάστηση θα είναι στην καλύτερή της στιγμή.

Τα νέα πρόστιμα για όσους δεν έχουν δίπλωμα

Στο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή σχετικά με την ηλεκτρονική διαδικασία, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), ενσωματώνει τις προβλέψεις Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης.

Παράταση ως το Σεπτέμβριο για το «Βοήθεια στο σπίτι»

Παρατείνεται για έξι μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30-09-2013 η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών: την Κυριακή 7 Απριλίου καθαρίζουμε το Δέλτα Αξιού!

Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και ο Δήμος Δέλτα διοργανώνουν στο Δέλτα Αξιού το δεύτερο για φέτος εθελοντικό καθαρισμό, στο πλαίσιο της 3ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μόλις 1.500 ελεύθερες θέσεις για τα αγωνίσματα του 8ο Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


Με εντυπωσιακό ρυθμό αυξάνονται οι συμμετοχές στα αγωνίσματα του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 5 Απριλίου και έχουν απομείνει, πλέον, 1.500 ελεύθερες θέσεις για τον Μαραθώνιο και τους Αγώνες 5 & 10χλμ.... ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ: Μόλις 1.500 ελεύθερες θέσεις για τα αγωνίσματα του 8ο Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παραδίδεται σήμερα Πέμπτη 04/04/20013 το Πρωτόκολλο Παράδοσης της Θεσσαλονίκης

Μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ως κληρονομιά της μακραίωνης ιστορίας της, θα μείνει από αύριο το Πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης που υπογράφηκε στις 26 Οκτωβρίου 1912, καθώς ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, θα φιλοξενείται και θα εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο της πόλης.