Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ληστεία με καλάσνικοφ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γιαννιτσά

Στόχος ληστών έγινε λίγο μετά τις 01:00 τα ξημερώματα πρατήριο υγρών καυσίμων αυτή τη φορά στα Γιαννιτσά Πέλλας. 

Δύο άγνωστοι με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιών άρπαξαν από τον υπάλληλο άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. 
Πηγή: seleo.gr

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο στο Κιλκίς

Χτες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πετρετζίου (ύψος Μεγάλης Βρύσης), σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 72χρονος Έλληνας και Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 72χρονου οδηγού του επιβατικού οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του 35χρονου οδηγού του φορτηγού οχήματος. Ο 35χρονος οδηγός συνελήφθη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.
Πηγή: seleo.gr

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πώς οι κάτοικοι του Αδένδρου σταμάτησαν τις κλοπές

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ταρταμπούκα
parousiazw.gr 

Αν διασχίσετε βράδυ με το αυτοκίνητο σας το Άδενδρο Θεσσαλονίκης, θα δείτε στις εισόδους του οικισμού, ένα μικρό κουβούκλιο με ορισμένους ανθρώπους μέσα.

Είναι τα μέλη της ομάδας φύλαξης, που δημιούργησαν οι ίδιοι οι κάτοικοι για να αντιμετωπίσουν τα αλλεπάλληλα κύματα κλοπών. Και το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία.

Από το Κολχικό στη Σάμο - Ιστορικές Μνήμες

Γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου
Ποια ιστορικά γεγονότα συνδέουν έναν παράτολμο Μακεδόνα που παρουσιάστηκε ως έμπορος καπνών με τον Κρητικό που αλλάζοντας όνομα, είχε αναδειχθεί σε έναν σκληρό και φιλότουρκο ηγεμόνα; Ποιο δραματικό τέλος είχαν και οι δύο; Πως πέρασε η Σάμος στην Ένωσή της με την Ελλάδα και τι ρόλο διαδραμάτισε σε αυτό, το Μακεδονικό Κομιτάτο;

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

7o Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στην Γέφυρα Θεσ/νίκης

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής, το οποίο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας, σηκώνει αυλαία στις 29 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τη 1η Σεπτέμβρη 2013.

Παραδόσεις, έθιμα και μουσικές από την Πολωνία, την Γεωργία, την Κολομβία, αλλά και το Μέτσοβο, τη Νάουσα και τη Γέφυρα, θα ζωντανέψουν για 4 ημέρες, πάνω στη λαμπερή σκηνή του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής, από τους συνολικά 200 χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι συμμετέχουν φέτος στη μεγάλη αυτή γιορτή της παράδοσης, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό πολιτισμού, χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Εμποροπανήγυρη 29-30-31/08 & 01/09 2013 στα Κουφάλια

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Κλικ στην Φωτογραφία για μεγέθυνση

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Βαθύλακκος: Εορτασμού του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου την Τετάρτη 28/08/2013 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις εορτασμού του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου την παραμονή της εορτής του την Τετάρτη 28.08.2013 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας.

Τους παραδοσιακούς χορούς θα ακολουθήσει γλέντι. 

Είσοδος Ελεύθερη.

Ανθρωποκυνηγητό στην Αγ. Δημητρίου- Κυκλοφορούσαν με κλεμμένη μηχανή και μισό κιλό κάνναβη!

Συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ», χθες, 24χρονος αλλοδαπός, που έκανε τα πάντα για να αποφύγει τη σύλληψη!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Νεότερα από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στην Χαλκηδόνα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί  σε καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται ανάλογες επιχειρήσεις και σε άλλους καταυλισμούς Ρομά ανά την Ελλάδα με σκοπό την πάταξη φαινομένων εγκληματικότητας.

Κι άλλο κρούσμα λύσσας σε αλεπού στο Κιλκίς

Θετικό στον ίο της λύσσας ήταν ακόμα ένα δείγμα αλεπούς που εστάλη από το νομό Κιλκίς. Η αλεπού βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Κολχίδας κοντά στο δεύτερο χιλ. της οδού Κιλκίς – Κολχίδας. Τ' αποτελέσματα εκδόθηκαν απ' το Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών με έκθεσή του στις 6 Αυγούστου. Με το νέο αυτό κρούσμα τα περιστατικά με επιβεβαιωμένο τον ιό της λύσσας έφτασαν 27 (τα 23 αφορούν αλεπού, τα 3 σκύλο και 1 γάτα).

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στην Χαλκηδόνα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν έρευνες στην περιοχή και προχωρούν στην προσαγωγή ατόμων που κρίνονται ύποπτοι.

Η ΓΑΔΘ κάνει γνωστό πως η επιχείρηση πραγματοποιείται με στόχο την «αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» και αναμένεται τις επόμενες ώρες να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την αστυνομική επέμβαση. 
Πηγή:  thestival.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στα Γιαννιτσά Πέλλας

Ένας 21χρονος νεκρός και μια 20χρονη σοβαρά τραυματισμένη είναι ο απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε χθες βράδυ στα Γιαννιτσά Πέλλας. Σύμφωνα με την αστυνομία Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος συγκορύστηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 21χρονος και επέβαινε μία 20χρονη.

 Ο 18χρονος συνελήφθη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών. 
Πηγή: spirospero.gr

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αγάπη μου συρρίκνωσα τη… Σαντορίνη!

Του Νίκου Νυφούδη*
Είμαστε αστεία χώρα τελικά. Ή και αρχικά μπορεί να ήμασταν και να μην το πήραμε χαμπάρι. Τι έφταιξε όμως που η πατρίδα τόσων πετυχημένων μεταναστών έφτασε σ' αυτό το σημείο, είναι ένα ερώτημα που θα απασχολήσει σίγουρα τον ιστορικό του μέλλοντος. Ας έρθουμε όμως στο σήμερα.

Είμαι σίγουρος πως τον χειμώνα που μας έρχεται θα μας απασχολήσει πολύ η υπόθεση της συσκότισης της Σαντορίνης. Γιατί αν δεν μας απασχολήσει σημαίνει πως κάτι βρωμάει. Πώς καταφέραμε και κάναμε διεθνώς ρεζίλι το καμάρι της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας είναι απορίας άξιο!

Άλλο ένα νέο κρούσμα λύσσας στην Πέλλα! Καραδοκεί μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Νέο κρούσμα λύσσας και πάλι στην Πέλλα! Θετικό βγήκε το δείγμα που εστάλη πριν από μία εβδομάδα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Πέλλας για έλεγχο.

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013! Δείτε τις αλλαγές

Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Συνελήφθη στη Χαλκηδόνα με λαθραία τσιγάρα

Πηγή: thestival.gr
Συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙΑΣ στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, 27χρονος σε αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 192 πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Φωτορεπορτάζ από την τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς πρωταθλήματος τένις «KOUFALIA CUP 2013» Α΄ Μέρος

ΕΚΘ: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να αντέξει το κλείσιμο της ΕΛΒΟ

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απέστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην οποία αναφέρει ότι η πόλη "δεν μπορεί να αντέξει το κλείσιμο της ΕΛΒΟ, με την ανεργία να αγγίζει το 35% και με εκατοντάδες επιχειρήσεις δορυφόρους να ακολουθούν το αρνητικό «ντόμινο».

Η επιστολή:

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Χαλκηδόνα: Συναυλία "με Φόντο την Πανσέληνο" 21/08/13 στις 21:00

Μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στην πανσέληνο διοργανώνει την Τετάρτη 21 Αυγούστου ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας στο Προαύλιο του Συλλόγου.

Θ. Καράογλου: Προσευχόμαστε στη Μεγαλόχαρη για την ανάσταση της Ελλάδας

Στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο παραβρέθηκε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

«Ψαλίδι» στα κονδύλια του 2014 σε Περιφέρειες και Δήμους

«Σήμα» για μεγάλες περικοπές στα κονδύλια του 2014 στέλνουν σε Περιφέρειες και Δήμους, ενόψει της κατάρτισης των προϋπολογισμών τους για το επόμενο έτος, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

18 Αυγούστου η τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς πρωταθλήματος τένις «KOUFALIA CUP 2013»


Πανηγύρι Ακροποτάμου Δήμου Χαλκηδόνος 14-15 Αυγούστου 2013


Πεντάλοφος Θεσ/νίκης: ζ΄ ΘΕΟΤΟΚΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013



Γιατί θεωρείται γρουσούζικη η Τρίτη και 13;

Τρίτη και 13 σήμερα και πολλοί είναι εκείνοι που στο άκουσμα μόνο του... συνδυασμού ημέρας και ημερομηνίας «φτύνουν τον κόρφο» τους. Η Τρίτη και 13 θεωρείται γρουσούζικη μέρα. Γνωρίζετε γιατί; Μάλλον γιατί κάθε λαός έχει τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες του.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μικρό Μοναστήρι: Παραμονή Δεκαπενταύγουστου Περιφορά του Επιταφίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνος τον Δεκαπενταύγουστου γιορτάζει η εκκλησία της κοιμήσεως της Θεοτόκου και την παραμονή στις 14 Αύγουστου γίνετε η περιφορά του επιταφίου και της εικόνας της κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το φιλόπτωχο ταμείο και ο Πάτερ Περικλής ανάθεσαν το στολισμό του επιταφίου της Παναγίας και των εικόνων στην κυρία Μαρία Μάντσιου-Πετρούση, η όποια μετά από πολύ εργασια ζωγράφισε και κέντησε των στολισμό με εκατό χιλιάδες πούλιες.

Ο στολισμός είναι πρωτόγνωρος και δεν έχει ξαναγίνει όμοιος στην περιοχή μας.

Τα φιλόπτωχο ταμείο και ο Ιερός Ναός της κοιμήσεως της Θεοτόκου σας προσκαλούν την παραμανών την εορτής στις 14 Αυγούστου να παραβρεθείτε στην περιφορά του επιτάφιου και να δείτε από κοντά το έργο που φιλοτέχνησε η κ. Μαρία Μάντσιου-Πετρούση

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Το καλοκαίρι ενημερωνόμαστε μέσα από την “ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ” του 4Ε

Η εκπομπή που αγαπήσατε , σας συντροφεύει και το καλοκαίρι μέσα από την συχνότητά μας...

Καθημερινά αποδεικνύουμε πως η ενημέρωση έχει τη δική της θέση στις επιλογές των τηλεθεατών όταν αυτή γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Έτσι γουστάρει να ζει»… το νέο τραγούδι του Georgio-X

Ο πολλά υποσχόμενος Georgio-X επιστρέφει δυναμικά με νέο κομμάτι, σε στίχο δικό του και μουσική Deejay Diko!

Το τραγούδι λέγεται «έτσι γουστάρω να ζω» και πρόκειται για ένα δυνατό και ξεχωριστό κομμάτι.

Είναι μια συνεργασία του Deejay Diko, του Georgio X και του Mike που πρόσφατα τον είδαμε στο κομμάτι του Κωνσταντίνου Γαλανού «Να πας αλλού».

Σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί και όπως όλα δείχνουν πρόκειται να είναι ένα δυνατό hit που θα μας ξεσηκώσει. 
Δείτε το κομμάτι του Κωνσταντίνου Γαλανού «Να πας αλλού».

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τρένο παρέσυρε και σκότωσε πεζή στη Θεσσαλονίκη

Την τελευταία της πνοή στις ράγες άφησε μια γυναίκα στην περιοχή Μυτηληνάκια στη Θεσσαλονίκη μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες βράδυ όταν παρασύρθηκε σε σιδηροδρομική διάβαση από επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Έδεσσα - Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία της δεν έχουν γίνει γνωστά 
Πηγη: seleo.gr

H διαδρομή του αγωγού ΤΑΡ στην Β. Ελλάδα

Κατατέθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για τον αγωγό TAP, από την Κοινοπραξία κατασκευής και εκμετάλλευσης του έργου.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Μεγάλη φωτιά στο Περιβόλι Γρεβενών

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Αυγούστου σε δύσβατη περιοχή στην κοινότητα Περιβολίου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Πρόποδες Κολέου» κατακαίγοντας μεγάλη πευκόφυτη έκταση.