Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δήμος Χαλκηδόνος: Το ψηφοδέλτιο των "Ενεργών Δημοτών" Υπ. Δήμαρχος Φώτης Κυριακίδης

Αποτελούμενο από ανθρώπους με όραμα και ιδανικά είναι το ψηφοδέλτιο της νίκης και της αλλαγής που συγκρότησε ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ», υποψήφιος δήμαρχος Φώτης Κυριακίδης.

Οι υποψήφιοι του συνδιασμού μας είναι άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν άμεση σχέση με το «επάγγελμα» του πολιτικού. Είναι ενεργοί δημότες που διεκδικούν την αλλαγή και την ανάπτυξη στον τόπο τους. Νέα παιδιά με αξίες, ικανά για να αγωνιστούν και να προσφέρουν ένα ισχυρό αύριο. Άνθρωποι που αγωνιούν για την μελλοντική πορεία του δήμου Χαλκηδόνος.

Το ταξίδι ξεκίνησε... Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο της Νίκης όπως κατατέθηκε στο πρωτοδικείο: 

Δήμος Χαλκηδόνος: Το ψηφοδέλτιο των "Ενωμένοι δημιουργούμε" Υπ. Δήμαρχος Άρης Αραμπατζής

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

  «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ»

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ   του ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δήμος Χαλκηδόνος: Το ψηφοδέλτιο "Αλληλεγγύη Ενότητα Συνεργασία" Υπ. Δήμαρχος Τσουκνιδάς Ιωάννης

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ        
 του  ΙΩΑΝΝΗ
    (Υποψήφιος Δήμαρχος)

Εκλογική Περιφέρεια Αγίου Αθανασίου
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δήμος Χαλκηδόνος: Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκης Συσπείρωση" Υπ. Δήμαρχος Μωησίδης Σάββας

ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ 
του Νικολάου 
Υποψήφιος Δήμαρχος



Εκλογική Περιφέρεια ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Στα σκουπίδια η οδηγία του ΕΣΡ

Προπαγάνδα χωρίς έλεος στα ΜΜΕ για τις εκλογές, ψηφίζουν τροπολογίες ώστε να προβάλλουν τους δικούς τους υποψηφίους χωρίς όρια (και... αιδώ)

Του Δημήτρη Κανελόπουλου 

Δήμος Πέλλας: Το ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Στάμκου

Οι υπογράφοντες δηλώνουμε ότι με την παρούσα καταρτίζουμε συνδυασμό με το όνομα «ΠΕΛΛΑ 2020» και έμβλημα που περιγράφεται η λέξη ΠΕΛΛΑ 2020 και από πάνω υπάρχουν πέντε συνεχόμενα σύμβολα «ν» που απεικονίζουν τις πέντε (5) εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Πέλλας, καθώς και το όνομα του υποψηφίου Δημάρχου «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΚΟΣ».

Δήμος Πέλλας: Το ψηφοδέλτιο του Νίκου Παπανικολάου

Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Ενότητας» του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Παπανικολάου, όπως συμπληρώθηκε και κατατέθηκε την Κυριακή 27/4/2014 στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών.

Δήμος Πέλλας: Το ψηφοδέλτιο του Στάθη Καστερίδη

Όλοι οι υποψήφιου του συνδυασμού «Δήμος για όλους» του υποψήφιου δημάρχου Πέλλας Στάθη Καστερίδη, όπως γνωστοποιήθηκαν στο Πρωτοδικείο Έδεσσας:
Δημοτική Ενότητα  Γιαννιτσών 

Δήμος Πέλλας: Το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σταυρίδη

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Τρεις μήνες μετά την ίδρυσή της, η Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση «ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας» έχει την τιμή να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιό της για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δήμος Πέλλας: Το ψηφοδέλτιο του Μπάμπη Αποστολίδη

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τον υποψήφιος Δήμαρχο Πέλλας Αποστολίδης Μπάμπη.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η μεγαλύτερη ασπρόμαυρη εκστρατεία στο δρόμο για την Αθήνα

Από τα ξημερώματα έχουν πάρει το δρόμο προς την Αθήνα τα 300 λεωφορεία σε μια από τις μεγαλύτερες ασπρόμαυρες εκστρατείες με στόχο οι 25.000 φίλοι του ΠΑΟΚ να βρεθούν το απόγευμα στο ΟΑΚΑ για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Δημοσκόπηση στην Κεντρική Μακεδονία. Ποιος προηγείται

Τον πρώτο λόγο στον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αχιλλέα Μπέο δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις για την Κεντρική Μακεδονία και το Βόλο αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές στην πρώτη περίπτωση προηγείται η ΝΔ, στη δεύτερη ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αμφότερες τις μετρήσεις το Ποτάμι βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Διαβάζοντας δυνατά και σκεπτόμενος την 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Του Γιαννη Ορ. Ιωαννίδη
Πρόεδρος Έν. Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσ/νίκης

Σε μια εποχή όπου η δυτικοποιηση και η παγκοσμιοποίηση των πάντων, άλλα και ο μιμητισμός είναι στην ημερήσια διάταξη, υπάρχουν αντιστάσεις πολιτισμού των λαών, ανά τον κόσμο. 

Παραλίμνια 2014

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 48χρονος που κουβαλούσε σε σακίδιο μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή του Χορτιάτη, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη ενός αλλοδαπού εμπόρου εξαρτησιογόνων ουσιών, ο οποίος επρόκειτο να ... διακινήσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Δελτίο Τύπου Σύριζα Τ.Ο. Χαλκηδόνας και Προχώματος

Aπευθυνόμαστε στον κόσμο της Αριστεράς, στους προοδευτικούς πολίτες του Δήμου Χαλκηδόνας, στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν τόσα χρόνια από τις πολιτικές των μνημονίων και του αυταρχισμού, στους συνδημότες μας που προσδοκούσαν την ανατροπή των Δημοτικών συστημάτων που μας κράτησαν για δεκαετίες εγκλωβισμένους σε μια ατελέσφορη διαχειριστική λογική.

Κακοί Ντυθήκανε Καλοί

Κακοί ντυθήκανε καλοί και πιάσαν εξουσίες
Κι υπερωρία πέσανε στις αγιοαμαρτίες

Λύκοι ντυθήκανε αρνιά κάνουν πως μπεμπενίζουν
Κι όσοι τους είδαν για ψητά στον Αδη αρμενίζουν

Στ’ άρματα, στ’ άρματα. Τρέχτε και κάνουν κατοχή
Τα μέσα και τα έξω μου καθάρματα
Τίποτα πια δε μας σώνει. Ούτε κι οι Μασόνοι.

Εγώ ό,τι είχα πια να πω το είπα
Και γαμώ του όζοντος την τρύπα.

Κακοί ντυθήκανε καλοί και κάνουν τη δουλιά τους
Στον Ηλιο δείχνουν οι αμνοί τώρα τα κόκκαλά τους

Κακοί ντυθήκανε καλοί και πιάσαν εξουσία
Αυτοί που ξεγελάστηκαν φταίγανε κατ’ουσία.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αγώνας Τελικός PLAY OUT για την Παραμονή στην Α1 Ερασιτεχνική

Αυτά είναι τα έθιμα του Αγίου Γεωργίου!

Του Αγίου Γεωργίου σήμερα και σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, παρόλο που το εορτολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 μορφές με το όνομα Γεώργιος, ο Άγιος που εορτάζεται επίσημα είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος.

Στηρίζει Μπόλαρη ο Διαμαντόπουλος

Με τον Μάρκο Μπόλαρη θα συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος. 

Ο πρώην γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης και νεότερος εκλεγμένος στην Περιφερεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2010, πάλι με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη, συναντήθηκε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εκλογές.

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου Ελεούσας την Τετάρτη 23/4/2014.

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Του Αγίου Γεωργίου Ελεούσας. 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων: 

Πανηγυρικές Εκδηλώσεις 2014 στην Κάτω Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνος



Ο πυρετός των δημοτικών εκλογών

Του Κώστα Παπαπρίλης Πανάτσας

Στη δύση της προκείμενης τετραετίας, ορισμένοι ονειρεύονται ένα μέλλον στρωμένο με ροδοπέταλα, χρωματισμένο από μία πιθανή επανεκλογή. Οι δήμαρχοι σηκώνονται νωχελικά από τις δερμάτινες καρέκλες τους και βάζουν τα δυνατά τους, εξαντλούν τις δυνατότητές τους μετά από μία χειμερία νάρκη, διάρκειας τεσσάρων ετών, και δίνουν απλόχερα στις ψήφους που τυχαίνει να έχουν πόδια, εικόνες παραμυθιών και ψευδαισθήσεις.

Σε σταυροδρόμι οι επιδοτήσεις για 260.000 αγρότες

Με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ακόμη και με κατασχέσεις των κοινοτικών επιδοτήσεων, κινδυνεύουν περισσότεροι από 260.000 αγρότες, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των χρεών που έχουν προς τον ΟΓΑ.

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες

Μέχρι πότε πρέπει να καταρτίσουν συνδυασμό! Πότε θα γίνει η ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο! Πολλοί ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους, αλλά το θέμα είναι ότι δεν αρκεί να θέλεις. Πρέπει και να μπορείς.

Δήμος Χαλκηδόνος: Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου των Ενεργών Χαλκηδόνος


Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Το Βήμα των Υποψηφίων: Γιάννης Ορ. Ιωαννίδης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  
Δήμου Χαλκηδόνος 

Με τον Συνδυασμό
“ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ” 
Με Υποψήφιο Δήμαρχο Φώτη Κυριακίδη 

Βιογραφικό Σημείωμα

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα

Ευχές από το Ράδιο Χαλκηδόνα, το Blog Ο Paparazzi των Γηπέδων και την Ηλεκτρονική Εφημερίδα Δήμος Χαλκηδόνας BlogSpot


Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλή Αναστασή από τους Ενεργούς Δημότες Χαλκηδόνος


Ευχές υπ.Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου Φάνη Παπαδόπουλου

Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθώμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα

Αναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθώμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν, καὶ ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν, Χριστὸς ὁ Θεός, ἡμᾶς διεβίβασεν, ἐπινίκιον ᾄδοντας» Το αναστάσιμο τροπάριο «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί.....» ακούστηκε για μια ακόμη φορά χθες βράδυ.

Η Αναστάσιμη Ακολουθία τελέστηκε, μέσα σε κλίμα πραγματικής κατάνυξης.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, με την κορύφωση του θείου δράματος, που σηματοδοτεί τον καθημερινό Γολγοθά που περνά η χώρα μας και ο κάθε ένας από εμάς, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το Άγιο Φώς ας «λαμπρύνει» το δρόμο της ελπίδας και της ευημερίας για ένα κόσμο γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο μας. 

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

"Η ζωή εν τάφω..."

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν…» Τη Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται το Θείο Δράμα. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου: Το μεσημέρι, γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα στο οποίο έχει κεντηθεί η ζωγραφιστεί ο Χριστός νεκρός. Τότε αρχίζει ο στολισμός του Επιταφίου με λουλούδια της άνοιξης.

Όταν νυχτώσει, αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα λεγόμενα Εγκώμια, μικρά τροπάρια αγνώστου ποιητή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το «Η ζωή εν τάφω…», το «Το αξιον εστί μεγαλύνειν…», το «Αι γενεαί πάσαι…» και το ίσως πιο αγαπημένο όλων «Ω γλυκύ μου ‘Εαρ…».

Σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας. Μετά την περιφορά του Επιταφίου, τα λουλούδια του μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους. Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμη και το λάδι.
 

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έθιμα και παραδόσεις του Πάσχα

Του Κων/νου Στογιαννάρη
Μέρα τη μέρα ξετυλίγονται μέσα στην εβδομάδα των Παθών τα έθιμα και οι παραδόσεις του Πάσχα. Βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου και πλουτισμένα με στοιχεία αλησμόνητων πατρίδων τα έθιμα αναβιώνουν στην ελληνική επαρχία τη στιγμή που στις μεγάλες πόλεις ξεθωριάζουν. 

Τραγωδία στο Κορδελιό! Φορτηγάκι χτύπησε και σκότωσε κοριτσάκι δύο ετών!

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν λίγο ένα αγγελούδι 2 ετών στην οδό 25ης Μαρτίου, στην περιοχή του Κορδελιού. Το άτυχο παιδάκι διέφυγε της προσοχής του πατέρα του και βγήκε στο δρόμο, όπου βρισκόταν σταθμευμένο ένα φορτηγάκι. Ο 35χρονος οδηγός του δεν πρόσεξε το παιδί και μόλις έβαλε μπρος το όχημά του, το χτύπησε, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει σοβαρά. Το παιδάκι άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νο
σοκομείο.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε Γιαννιτσά και Κατερίνη

Στα Γιαννιτσά και στην Κατερίνη θα μεταβεί την Τρίτη 22 Απριλίου ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών. Συγκεκριμένα, στις 10:30 το πρωί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα βρίσκεται στα Γιαννιτσά όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Πληροφόρησης του Δήμου Πέλλας.

Τζιτζικώστας: Πιστεύουμε στη δύναμη της τρίτης ηλικίας και στη συμβολή τους για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν χτες το πρωί τα μέλη των ΚΑΠΗ στη Μαγνησία και τα Διαβατά στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολο Τζιτζικώστα. Πολλά μέλη μάλιστα είπαν στον κ. Τζιτζικώστα πως «δείχνεις έμπρακτα την αλληλεγγύη σου για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, κι αυτό μας ευχαριστεί». 

Δολοφονία κρατουμένου στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, στην Πάτρα

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας όταν ένας κρατούμενος αλβανική καταγωγής επιτέθηκε και δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι έναν 24χρονο ομοεθνή του. Ηδη διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για τα αίτια της δολοφονίας και για το πως κατάφερε ακόμα ένας κρατούμενος να φτιάξει και να έχει στην κατοχή του αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου.

Το συγκλονιστικότερο μέρος του Θείου Δράματος ξεδιπλώνεται από την σημερινή Μεγάλη Πέμπτη. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το βηματισμό του Θεανθρώπου «μέχρι Σταυρού και Ταφής», αλλά και θα αποπειραθούμε να ψαύσουμε «άκρω δακτύλω» το υπέρλογο και μέγιστο θαύμα της Ανάστασής Του.
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, 

Πρόγραμμα Περιοδείας Υποψηφίου Δημάρχου Χαλκηδόνος Φώτη Κυριακίδη

Ο Φώτης Κυριακίδης υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνος στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα μαζί με τους συμβούλους του θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους παρακάτω τόπους

Μ. Πέμπτη κατά την διάρκεια της ακολουθίας των «Παθών» θα παραστεί στους εξής Ιερούς Ναούς

 Πρόχωμα στον Ι.Ν. Υψώσεως  Τιμίου Σταυρού
 Βαθύλακο στον Ι.Ν.  Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου

Ευχές Πάσχα ΥΜΑΘ


Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Οδηγός ΙΧ προκάλεσε ατύχημα με θύμα μοτοσικλετιστή και τράπηκε σε φυγή στην Κάτω Τούμπα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Φαιάκων και Απόλλωνος, στην Kάτω Tούμπα. Οδηγός ΙΧ προσέκρουσε σε άλλο ΙΧ το οποίο ανέτρεψε οδηγό μοτοσυκλέτας. Ο οδηγός του ΙΧ που προκάλεσε το ατύχημα τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας αιμόφυρτο στην άσφαλτο τον μοτοσικλετιστή.

Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Αστυνομικοί πραγματοποιούν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του υπαίτιου του ατυχήματος. 
Πηγή: thestival.gr

Ένας νεκρός και 2 τραυματίες σε τροχαίο στον περιφερειακό της Θεσσαλονικης

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός του δυστυχήματος στον περιφερειακό. Νωρίτερα, νταλίκα ξέφυγε της πορείας της, χτύπησε στο προστατευτικό διάζωμα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χτυπώντας με διερχόμενα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα τζιπ, με βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο και καταπλάκωσε. Ο νεκρός φέρεται να είναι ο οδηγός του τζιπ, ενώ αυτή την ώρα η πυροσβεστική επιχειρεί να απεγκλωβίσει τους υπόλοιπους επιβάτες του οχήματος. Η τροχαία προσπαθεί να αποσυμφορήσει το δρόμο, ενώ λόγω του τροχαίου στις περιοχές Νέα Ελβετία, Βούλγαρη και Καλαμαριά επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Η Εκκλησία θυμάται το γεγονός της Αλείψεως του Κυρίου υπό πόρνης γυναικός.

Νωρίς το απόγευμα ψάλλεται η Ακολουθία του Ευχελαίου. Ο ιερέας χρίει τους πιστούς με Μύρο, που είναι η απτή απόδειξη της Χάριτος του Θεού, προκειμένου να συγχωρηθούν οι αμαρτίες τους.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Tο Τελευταίο Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη

Μίκης Θεοδωράκης: «Ή τώρα ή ποτέ»! Κι όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα – πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες».

Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.

Δημοτικές εκλογές 2014. Αριθμός υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από κάθε φύλο

ΝΟΜΟΣ  4255/2014 – ΦΕΚ Α 89 – 11.04.2014
Εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις.
Άρθρο 31
1. Στην παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 3870/2010 (Α 138) προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
«Για τους δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων ο ανωτέρω περιορισμός ισχύει για κάθε δημοτική κοινότητα του άρθρου 2 παρ. 4 του ν. 3852/2010.»

Η Γέφυρα Αφέθηκε στο Έλεος του Θέου του Λουκά Ευσταθιάδη

Του Λουκά Ευσταθιάδη, 
Τοπικού Συμβούλου ΔΚ Γέφυρα
Δυστυχώς αυτό ζήσαμε τα 3,5 χρόνια στα Δημοτικά δρώμενα. Κι αυτό γιατί στη Γέφυρα:

  • Δεν στηρίχτηκε το Τοπικό Συμβούλιο και οι Σύμβουλοι. Δεν δόθηκε προοπτική ανάπτυξης για τη Γέφυρα.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μέχρι να κλείσει η κάλπη και τα αδύνατα γίνονται δυνατά.

Του Γιώργου Παναγόπουλου 

Βρισκόμαστε δυο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται το προβάδισμα που έχουν οι εκλεγμένες δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Οι νυν έχουν μπει πιο δυνατά στην προεκλογική μάχη γιατί διαθέτουν έτοιμο μηχανισμό. Δεν ψάχνουν να βρουν υποψηφίους γιατί έχουν έτοιμο το βασικό κορμό ενώ, επειδή έχουν ασχοληθεί με τα θέματα, δεν χρειάζεται να φτιάξουν προγράμματα, παρά μόνο να ανανεώσουν τα παλιά και να υποστηρίξουν τις επιλογές τους.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Όλα έτοιμα για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Το μεγαλύτερο σε όγκο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται προ των πυλών. Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα βγάλει την Κυριακή (06/04) στους δρόμους περίπου 14.800 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», στέλνοντας μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Aφιέρωμα στα 100 χρόνια προσφυγιάς στις Δυτικές Συνοικίες

Χορούς της περιοχής του Πόντου όπως ο Πυρρίχιος ( Σέρρα ) – πολεμικός χορός, σύμβολο της αντρικής ποντιακής ψυχής - κεμεντζέδες, τουλούμ, διαλέξεις, ποντιακές επιθεωρήσεις, έκθεση φωτογραφιών περιλαμβάνει το πενθήμερο αφιέρωμα στην Προσφυγιά και τον Πόντο που ξεκίνησε χθες Δευτέρα (31/03) και διοργανώνει ο δήμος Παύλου Μελά, τιμώντας τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την σύσταση των πρώτων οικισμών προσφύγων στη δυτική πλευρά της πόλης.