Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ξανά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά από 12 ημέρες επίσχεσης: Η ανακοίνωση του Οργανισμού

Έπιασαν τιμόνι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ σήμερα από τις 5 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες επίσχεσης εργασἰας, με τα λεωφορεία να κινούνται κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Να αναστεἰλουν τις κινητοποιήσεις τους απoφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες, μετά και την καταβολή από το υπουργείο της μισθοδοσίας Ιουλίου.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, «αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης».

Ωστόσο όπως τόνισε «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα» και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά και προειδοποίησε ότι «αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης τόνισε ότι «εύχομαι για αίσιο τέλος στα ζητήματα του οργανισμού συνολικά, στη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, όπου θα γίνει και με τη συμμετοχή στελεχών απο τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και Οικονομικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ: Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι, μετά την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο στον Ο.Α.Σ.Θ. σήμερα 28.9.2016, ποσού ίσο με την μισθοδοσία προσωπικού μηνός Ιουλίου 2016, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με ομόφωνη απόφασή του αυθημερόν κατέβαλε στο προσωπικό του την μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2016.

Κατόπιν αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με την μορφή της επίσχεσης εργασίας που είχαν και από αύριο 29.9.2016 ημέρα Πέμπτη τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα κυκλοφορούν κανονικά από την πρωινή έναρξη βάρδιας.

Να ζητήσουμε πάλι συγνώμη από το επιβατικό κοινό της πόλης για την ταλαιπωρία που υπέστη όλο το διάστημα της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Ο.Α.Σ.Θ.. 
Πηγή:seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου