Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Στην “Έκθεση” ο "Δ. Νυχτερινού Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης” παρουσίασε τον Ονομαστικό Χορηγό του και το Επίσημο Πρόγραμμα της Διοργάνωσης !

21.606 χαμόγελα και η δύναμη της Protergia θα «φωτίζουν» τον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και όπως όλα δείχνουν, θα είναι ξεχωριστός!

 Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/09), με την Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τεχνών «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ - HELEXPO, με θέματα την παρουσίαση της Protergia ως Ονομαστικού Χορηγού της διοργάνωσης, καθώς και την παρουσίαση του Επίσημου Προγράμματος του φετινού «Νυχτερινού».


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, η Πρόεδρος της Ο.Ε. κυρία Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε., κ. Γιάννης Ποδιώτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, η Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας - Θράκης), κυρία Θεοφανία Κλεανθίδου, ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, κ. Τάσος Τομπούλης, η MarketingandCommunicationManager της Protergia, κυρία Κατερίνα Μυτιληναίου, η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της διοργάνωσης, κυρία Φανή Χαλκιά, ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος, οι πρωταθλητές Μιχάλης Παρμάκης, Δήμητρα Ιορδανίδου, Γιάννης Κουρκουρίκης, η Γεν. Γραμματέας του ΣΕΕΔΑ, κυρία Ραμπέα Ιατρίδου, καθώς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ - παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης, κ. Γιώργος Αυγουστίδης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο “οικοδεσπότης ”Τάσος Τζήκας (Πρόεδρος ΔΕΘ - HELEXPO) καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους απευθύνοντας τον χαιρετισμό του. Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης (εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης), η Θεοφανία Κλεανθίδου (Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρώην Μακεδονίας - Θράκης)και ο Τάσος Τομπούλης (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης).

Κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της Protergiaτου Ονομαστικού Χορηγού της.

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια και όταν κάτι ξεκινάει δεν είναι εύκολο, αλλά όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός είναι εύλογο ότι την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα. Πλέον υπάρχει Ονομαστικός Χορηγός, ευχαριστούμε την Protergia και ελπίζουμε να παραμείνει για πολλά, πολλά χρόνια στο πλευρό της διοργάνωσης.

Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες για άλλη μια φορά. Οι πολίτες, εντός και εκτός των ορίων της Θεσσαλονίκης, βγαίνουμε να τρέξουμε και να περπατήσουμε, συναγωνιζόμαστε τους διπλανούς μας, ταυτόχρονα ενισχύουμε ιδρύματα, γεμίζει η ψυχή μας με μουσικές μέσα στη διαδρομή. Πέρσι υπήρχε βροχή, αλλά ο κόσμος ήταν όλος εκεί! Φέτος δεν θα βρέχει και δίνουμε ραντεβού όλοι στις 8 Οκτωβρίου. Ένα ξεχωριστό ‘ευχαριστώ’ αξίζει στους εθελοντές, που δίνουν ένα άλλο νόημα και χάρη σ’ αυτούς μπορείς να είσαι όσο καλύτερος γίνεται». 

Κατερίνα Μυτιληναίου (MarketingandCommunicationManager της Protergia): «Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στη χώρα, όπως η Φανή Χαλκιά. Η Protergia είναι Ονομαστικός Χορηγός του 5ου Διεθνούς Νυχτερινούς Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, για να δώσει την ενέργειά της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης και είμαστε χαρούμενοι που θα είμαστε κι εμείς εδώ, συμμετέχοντας σ’ αυτή τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου, που εκτός από το αθλητικό, τουριστικό, πολιτιστικό της πρόσωπο, έχει επίσης έναν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα. Η δραστηριότητά μας στην Protergia και στον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κοινωνική προσφορά. Κάθε επιχειρηματική επιλογή μας, κάθε πλάνο μας, οφείλει να προσθέτει αξία στην κοινωνία και γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Σας περιμένουμε λοιπόν στις 8 Οκτωβρίου, για να ‘φωτίσουμε’ την πόλη και να τρέξουμε μαζί!»

Φανή Χαλκιά (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ διοργάνωσης): «Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι ένα γεγονός που το περιμένει όλη η πόλη. Θέλω να απευθύνω ένα ‘ευχαριστώ’ στον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, στην Protergia και στην Κατερίνα Μυτιληναίου, που ενδιαφέρθηκαν πρώτα απ’ όλα για το πώς θα γίνει πιο ευχάριστη η συμμετοχή των δρομέων στον αγώνα. Η προσέλευση κόσμου στη διοργάνωση αυξάνεται διαρκώς, οι συνθήκες και οι παροχές βελτιώνονται προς όφελος όλων αυτών των δρομέων, τους οποίους βλέπουμε να χαμογελούν και να απολαμβάνουν μία βραδιά γεμάτη χαρά. Σας περιμένουμε όλους εκεί!»

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επίσημου T-shirt της διοργάνωσης από τις κυρίες Μυτιληναίου και Πατουλίδου και του επίσημου μεταλλίου της διοργάνωσης, πριν από την προβολή ενός ξεχωριστού βίντεο-καλέσματος, με μηνύματα από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον τηλεπαρουσιαστή – tattooartistΓιώργο Μαυρίδη και τον μπασκετμπολίστα του Άρη Μάικλ Τζένκινς, οι οποίοι επίσης στηρίζουν τον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε ο Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.) παρουσιάζοντας τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της διοργάνωσης καθώς επίσης και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης της: «Όταν καταφέρνεις να συγκεντρώσεις τόσους φορείς, μπορείς και πετυχαίνεις κάτι μεγάλο. Το 2012 που ξεκινούσαμε το εγχείρημα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, δεν φανταζόταν κανείς ότι λίγα χρόνια αργότερα θα συγκεντρώναμε στο ίδιο τραπέζι εκπροσώπους Υπουργείων και άλλων σημαντικών φορέων, αλλά και έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είναι η Protergia. Δεν πρόκειται απλώς για ένα αθλητικό γεγονός, αφού μέσα από αυτή τη διοργάνωση ενισχύονται πάνω από 50 φορείς κοινωνικής προσφοράς. Η επιτυχία της διοργάνωσης μας γεμίζει ευθύνη για τα επόμενα βήματά μας. Το επόμενο στοίχημα είναι να έχουμε πολλούς ξένους δρομείς τον ερχόμενο Απρίλιο, στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’».

Κατόπιν ο Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής) παρουσίασε το επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης ως εξής: το αγωνιστικό πρόγραμμα, τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, τις αγωνιστικές παρουσίες των επίλεκτων αθλητών-τριών και τις ξεχωριστές παρουσίες δρομέων κοινωνικού χαρακτήρα.

«Συνολικά είχαμε 20.106 εγγραφές δρομέων στη φετινή διοργάνωση: 15.953 εγγραφές στο Δρόμο 5.000μ. και 4.153 στον Ημιμαραθώνιο. Άλλες 1.500 θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στις 6 και 7 Οκτωβρίου από το Κέντρο Εγγραφών, στη ΔΕΘ - HELEXPO. Έτσι, το τελικό νούμερο των εγγεγραμμένων δρομέων μπορεί να φτάσει τους 21.606, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Το μυστικό είναι ένα: Η αγάπη του κόσμου για τη διοργάνωση και η αγάπη όλων αυτών των φορέων, που έχουν άριστη συνεργασία μεταξύ τους, έχοντας κάνει τη διοργάνωση δική τους. Όλοι μεταξύ μας έχουμε φιλική σχέση και απόλυτη συνεννόηση, βασικό συστατικό της συνεχούς ανοδικής πορείας της διοργάνωσης.

Η διαδρομή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου είναι διαδρομή υψηλού επιπέδου, προσφέρει τεράστια ευχαρίστηση και αγωνιστικά ρεκόρ, επειδή είναι απολύτως επίπεδη, διεξάγεται στο κέντρο της πόλης μας, σε άριστη ποιότητα οδοστρώματος και σε ιδανική ώρα, ενώ υπάρχει διαρκής εμψύχωση από πάρα πολλούς θεατές. Παράλληλα φέτος θα υπάρχουν διάσπαρτα πολλά σημεία ηχητικής και μουσικής ενθάρρυνσης των δρομέων.

Πέραν της μαζικής συμμετοχής του κόσμου, θα τιμήσουν την διοργάνωση μας πολλοί πρωταθλητές – τριες με στόχο την επίτευξη αξιόλογων επιδόσεων. Είναι μία διεθνής διοργάνωση, ενταγμένη στο ελληνικό καλεντάρι της ομοσπονδίας μας ΣΕΓΑΣ καθώς και στο διεθνές καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας AIMS. Επιδίωξή μας είναι όλοι να βάλουν στη ζωή τους το τρέξιμο, για τη βελτίωση της σωματικής και της ψυχικής τους υγείας, ταυτόχρονα όμως η διεθνής διοργάνωσή μας προσφέρει άριστη αγωνιστική υποστήριξη στους πρωταθλητές μας, ώστε τα μικρά παιδιά να απολαμβάνουν τον ανταγωνισμό τους και να γεμίζουν τα στάδια θαυμάζοντας τους σπουδαίους αθλητές που αποτελούν τα πρότυπά τους.

Ένας τέτοιος αθλητής είναι ο Μιχάλης Παρμάκης, ένας εξαιρετικός δρομέας, που ξεπέρασε την περσινή περιπέτεια υγείας, σήμερα είναι μαζί μας και στις 8 του μηνός θα βρίσκεται στη γραμμή της εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου. Για μένα είναι ήρωας και τον ευχαριστώ πολύ».

Κατόπιν ο λόγος εδόθη στους συμμετέχοντες πρωταθλητές-τριες, καθώς και σε δύο εξαιρετικές περιπτώσεις συμμετοχής κοινωνικής ευθύνης:

Μιχάλης Παρμάκης (πρωταθλητής Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου): «Είμαι αθλητής εδώ και 23 χρόνια, αγαπώ αυτό που κάνω και γι’ αυτό συνεχίζω. Πήγα να χάσω τη ζωή μου πέρσι, πριν από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά πιστεύω ότι βγήκα πιο δυνατός, όπως οφείλει να είναι ένας αθλητής του επιπέδου μου. Για μένα φέτος είναι μια γιορτή και μια νέα αρχή, το να τρέχω στη Θεσσαλονίκη είναι ό,τι πιο ευχάριστο γιατί εδώ πέτυχα τα μεγαλύτερα ρεκόρ μου και θα προσπαθήσω να κάνω ένα νέο ρεκόρ διαδρομής φέτος στον Νυχτερινό».

Δήμητρα Ιορδανίδου (νικήτρια των 5.000μ. στον 1ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης): «Είναι πολύ θετικό να βλέπεις στην πόλη που ζεις και αγαπάς να συμμετέχουν τόσες χιλιάδες κόσμου σ’ ένα τέτοιο δρομικό γεγονός. Είναι μία νίκη σε πολλά επίπεδα και πρώτα απ’ όλα σε ό,τι αφορά στη νοοτροπία του κόσμου, που έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών βάζουν στη ζωή τους την άσκηση, ο καθένας για το δικό τους λόγο. Το σημαντικότερο είναι ότι οι νέοι και κυρίως τα παιδιά ασχολούνται με τις αθλητικές δραστηριότητες και μέσα από αυτές μαθαίνουν να προσπαθούν, να μαθαίνουν, να πέφτουν αλλά να ξανασηκώνονται. Μαθαίνουν επίσης να πιστεύουν στα όνειρά τους και να γίνονται πιο δυνατοί. Τι πιο όμορφο και τι πιο ωραίο, από το να βγούμε όλοι στους δρόμους τη νύχτα της 8ης Οκτώβρη και να τρέξουμε».

Γιάννης Κουρκουρίκης (παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας και υπερμαραθωνοδρόμος): «Ήμουν από την πρώτη στιγμή παρών στη διοργάνωση, κάθε χρόνο τη βλέπω να μεγαλώνει και τον κόσμο να αποκτά δρομική παιδεία. Αυτός ο Δρόμος 5.000μ. θα αποτελέσει για πολλούς από τους 15.000 εγγεγραμμένους δρομείς την απαρχή της ενασχόλησής τους με τον αθλητισμό. Είναι πολύ διασκεδαστικό να τρέχεις το βράδυ, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς φανάρια, κάθε χρόνο βλέπω ότι μπαίνει νέο αίμα, αλλάζει κουλτούρα ο κόσμος και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος κερδίζει το στοίχημα κάθε φορά. Πέρσι μέσα στη βροχή έβλεπες τον κόσμο να γελάει, να διασκεδάζει. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, εγώ θα βρίσκομαι στην εκκίνηση μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά και ελπίζω να τερματίσω, παρότι θα προέρχομαι από μια μεγάλη προσπάθεια στο ‘Σπάρταθλον’!»

Ραμπέα Ιατρίδου (Γεν. Γραμματέας ΣΕΕΔΑ): «Φέτος ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών επέλεξε, αντί να στηρίξει οικονομικά κάποιον φορέα κοινωνικής φροντίδας, να στηρίξει τη Μαρία Σαμπανίδου, μητέρα ενός αγοριού 11 μηνών και πρώην πρωταθλήτρια της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης και του τριάθλου, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. Έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για την συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάστασή της, θα χρειαστούν συνολικά 54.000 ευρώ για τους 18 μήνες της θεραπείας της και η δική μας συνεισφορά αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της συνολικής προσπάθειας που γίνεται σε όλη την Ελλάδα για την στήριξή της».

Γιώργος Αυγουστίδης (πρόεδρος ΠΑΣΠΑ - παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης): «Συγχαρητήρια σε καθέναν ξεχωριστά από την Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και στους εθελοντές. Με πολλή χαρά συμμετέχουμε ως συνεργαζόμενος και υποστηριζόμενος φορέας. Στην αρχή ήμασταν έξι - επτά φορείς, αλλά πλέον έχουν φτάσει τους 50 και παραπάνω φορείς κοινωνικής προσφοράς. Σε όλους εμάς, ο Μαραθώνιος δίνει τη δυνατότητα της συμμετοχής σε ανθρώπους που διαφορετικά ίσως να μην έβγαιναν καν από το σπίτι τους. Το χαμόγελο των δρομέων, το χειροκρότημα, το δάκρυ, είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να συναντήσει κάποιος. Όλα αυτά τα συναισθήματα δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει τίποτε. Επιπλέον, μέσα από κάθε συμμετοχή στις ομάδες δρομέων μας, παίρνουμε ένα μικρό ποσό, που όμως είναι πολύ μεγάλο για την ενίσχυση των δράσεων κάθε συλλόγου».

Τις παράλληλες εκδηλώσεις καθώς επίσης και τα μουσικά σχήματα παρουσίασε η κα. Κατερίνα Σεφερλή, η οποία τόνισε ότι η Ο.Ε. εξασφάλισε την ηχητική ενθάρρυνση των δρομέων σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής τοποθετώντας σταθερές μουσικές σκηνές και συγκροτήματα κρουστών.

Ο Κωνσταντίνος Τσιγκαράς (Υπεύθυνος Εθελοντισμού της διοργάνωσης) αναφέρθηκε στο σημαντικότερο μέρος της διοργάνωσης, τον τομέα Εθελοντισμού: «Με την παρουσία τους, μας ενισχύουν πάνω από 70 εθελοντικές ομάδες και πάνω από 1.100 μεμονωμένοι εθελοντές, τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας γιατί χάρη σ’ αυτούς μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε δρομέα, μέσα σ’ ένα κλίμα γιορτής και χαράς».


Ιδιαίτερη μνεία και παρουσίαση έγινε από τον κ. Δρόσο Χριστόπουλο των υπόλοιπων χορηγών της διοργάνωσης ως εξής:

Επίσημοιχορηγοί: ΑΥΡΑ, DHL EXPRESS, ELLINAIR, ΕΡΤΑ.Ε., NOVASPORTS (Media partner),

Επίσημοι υποστηρικτές: IKEA, LIDL, ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Υποστηρικτές-προμηθευτές: HIGH5, INTERSPORT, ΟΑΣΘ, CAPSIS HOTEL, PLAISIR, TAXI WAY, SAMIOTAKIS CATERING, EXPOSYSTEM, HONEYBEE O Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org.

Η εκκίνηση των 21,1 χλμ., θα δοθεί με τη δύση του ηλίου στις 18:45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21:15.

Θα είμαστε όλοι εκεί!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου