Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Εξαρθρώθηκε «οικογενειακή επιχείρηση» εμπορίας ναρκωτικών ουσιών - ΦΩΤΟ

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, που έχουν συγγενική σχέση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που διέμεναν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν δέματα ηρωίνης που υπερβαίνουν τα 5,5 κιλά.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε η παράνομη εγκατάσταση συστήματος επιτήρησης του εξωτερικού χώρου

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης «οικογενειακή επιχείρηση», που λειτουργούσε ως οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν ως μέλη τέσσερις ημεδαποί, που έχουν συγγενική σχέση και συγκεκριμένα ένα αντρόγυνο, ο σύζυγος 22 και η σύζυγος 20 ετών, ένας 18χρονος (αδερφός της 20χρονης) και μία 39χρονη (μητριά τους). Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, χθες (30 Σεπτεμβρίου 2016), πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν σε διάφορους χώρους οικίας, στην οποία διαμένουν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • (13) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (5) κιλών και (830,9) γραμμαρίων (11 από αυτά βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρυπτή σε ηλεκτρική συσκευή), 
  • δέμα κάνναβης βάρους (95) γραμμαρίων, 
  •  το χρηματικό ποσό των (5.995) ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 
  •  (3) ζυγαριές ακριβείας και 
  • (9) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους. 
Επιπλέον, οι συλληφθέντες λάμβαναν μέτρα επιτήρησης του εξωτερικού χώρου της οικίας τους, όπου είχαν εγκαταστήσει σύστημα βιντεοεπιτήρησης, αποτελούμενο από τέσσερις (4) κάμερες και κεντρική μονάδα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου