Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Κλειστή σἠμερα η Συμμαχική οδός μετά την θανατηφόρα παράσυρση πεζών και τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

Κλειστή είναι σἠμερα από νωρίς η Συμμαχική οδός στο ύψος της δομής Φιλοξενίας «Φέσσα» με κατεὐθυνση προς Διαβατά μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ έπειτα από την θανατηφόρα παράσυρση πεζών.

Μάνα και γιος, υπήκοοι Συρίας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, χτυπημένοι από διερχόμενο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμη παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, κατά πληροφορίες εκτός κινδύνου.

Αμέσως μετά το τροχαίο πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας εξεγέρθηκαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του οδηγού όπως και σε κάδους. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο. Σημειώθηκε ρίψη καπνογόνων. Η ένταση αποκλιμακώθηκε αργά το βράδυ. Ο οδηγός του οχήματος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης φρουρούμενος.

Επίσης νοσηλεύονται και δυο διασώστες του ΕΚΑΒ.

Πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο Κέντρο δήλωναν χθες ότι θα προχωρήσουν σήμερα σε καθιστική διαμαρτυρία.

Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Φέσσα μετέβη ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», ενώ παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από τους πρόσφυγες.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου