Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Eδκήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Ακροπόταμο

Φωτορεπορτάζ: Χαρίλαος Λιβάρδας

Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την από κοινού εκδήλωση, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ακροποτάμου, Καστανά και Προχώματος, τίμησαν την μνήμη των χειροτονημένων προγόνων μας στον Πόντο. (Περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω).

Σήμερα Τρίτη 31/05/2016 και ώρα 8.30 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος



Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η  


ΑΡ.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 10/2016
Καλούνται τα  μέλη  του  Δ.Σ.  σε ΤΑΚΤΙΚΗ  συνεδρίαση,  την Τρίτη  31/05/2016  και ώρα 8.30 μ.μ.  στην αίθουσα  συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΚΑΠΗ Κουφαλίων)  όπου θα συζητηθούν τα θέματα όπως παρακάτω:    

Η καρέκλα που γκρέμισε την Ελλάδα

Του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη*

- η απώλεια της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και το άλλοθι μας -

Καυχόμαστε όλοι μας ότι είμαστε δημοκράτες και ακούμε ευχαρίστως τον κ. Πρωθυπουργό να μας ομιλεί περί «εξόδου από την κρίση και ανάπτυξη», ότι ανήκουμε εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, και ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ευθ. Φωτόπουλος: «Όχι σε μια νέα απάνθρωπη Ειδομένη στο Δήμο Δέλτα»

Με αφορμή την εγκατάσταση νέων προσφυγικών πληθυσμών σε ενοικιαζόμενα από ιδιώτες βιομηχανικά κτίρια του Καλοχωρίου και της Σίνδου, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη 41χρονος που αναζητούνταν σε όλη την Ευρώπη

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη 41χρονος, που εκκρεμούσε σε βάρος του Ευωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων

Κινηματογραφική καταδίωξη ενός 33χρονου στη Θεσσαλονίκη

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εξελίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια σύλληψη ένος άντρα από την αστυνομία.

Ένας 33χρονος, σήμερα το πρωί, έκλεψε αυτοκίνητο που ήταν σταθευμένο

Ποδηλατοδρομία στα Κουφάλια την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Το Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφτηκε, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, αντιπροσωπεία κατοίκων του Δήμου Γαζί Εμίρ (Σεβδίκιοϊ)

Το Δήμο Χαλκηδόνος και συγκεκριμένα τις Δ.Κ. Κουφαλίων και Βαθυλάκκου επισκέφτηκε, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, αντιπροσωπεία κατοίκων του Δήμου Γαζί Εμίρ(Σεβδίκιοϊ) της επαρχίας Σμύρνης, με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης κ. Χαλίλ Ιμπραήμ Σενόλ και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σεβδικιωτών Γαζί Εμίρ κ. Χακάν Σουβαρί.

Συνέντευξη του συγγραφέα Μάκη Ρουσομάνη με αφορμή τη συμμετοχή του στον 6ο Μαραθώνιο Παραμυθιου στον Μ.Π.Σ Χαλκηδόνας

Ο γάμος της δεκαετίας έγινε στην Χαλκηδόνα με την παρουσία της Γλυκερίας!

Ως ο γάμος της δεκαετίας από το κέφι, την παρουσία φίλων αλλά και από το γεγονός ότι η γνωστή τραγουδίστρια Γλυκερία επιμελήθηκε του προγράμματος, χαρακτηρίστηκε η στέψη του Νίκου Τσαρτσάφη με την καλή του Μαρία καθώς και η βάπτιση του παιδιού τους Ελένη! Η τελετή έγινε στο χωριό της οικογένειας Τσαρτσάφη στον Πλάτανο Ημαθίας. Αμέσως μετά ακολούθησε γλέντι μέχρι το πρωί σε γνωστό κέντρο δεξιώσεων στην Χαλκηδόνα

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών της Β. Ελλάδος, με σκοπό την ίδρυση "Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων", υπέγραψε ο Δήμος Χαλκηδόνος

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών της Β. Ελλάδος, με σκοπό την ίδρυση "Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων", υπέγραψε, εκπροσωπώντας το Δήμο Χαλκηδόνος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μηντσιούδης Μαυρουδής, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Αποχώρησαν τα πρώτα 4 λεωφορεία από την Ειδομένη για την Σίνδο - Βίντεο

Υπό τη συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων αποχώρησαν από την Ειδομένη τα πρώτα τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες που βρίσκονταν στον καταυλισμό.

Μετέτρεψαν σε μίνι καζίνο ίντερνετ-καφέ στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βραδινές ώρες της 23-05-2016, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ίντερνετ-καφέ, στην περιοχή αρμοδιότητας τους. 

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Αύριο αρχίζει η διαδικασία εκκένωσης της Ειδομένης .

Αρχίζει αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Άνοδος της Αναγέννησης Χαλκηδόνας στην Α΄Ερασιτεχνικη κατηγόρια της ΕΠΣΜ

Η Αναγέννηση Χαλκηδόνας νίκησε των Θερμαΐκό Θεσσαλονίκης στα πέναλτι  4-2 και Πανηγύρισε την άνοδο της στην Α΄Ερασιτεχνικη κατηγόρια της ΕΠΣΜ. Εκτενές ρεπορτάζ  σε επόμενη ανάρτηση 

«Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας σήμερα 22 Μαΐου»

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βιοποικιλότητας.

Το νέο Δ.Σ του Κ.Σ Γέφυρας

Μετά την τελευταία  γενική συνέλευση  ανεδείχθη το νέο Διοικητικό συμβούλιο της ομάδος του Κ.Σ ΓΕΦΥΡΑΣ το οποίο στις 20 Μαϊου 2016 συγκροτήθηκε σε σώμα.

Προεδρος: Καλλιανιδης Αναστασιος

Αναβολή 2ης ποδηλατάδας στην Γέφυρα λογω καιρικών συνθηκών

Αναβολή 2ης ποδηλατάδας στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης που ήταν προγραμματισμένη γα σήμερα 22 Μαΐου 2016 λόγω καιρικών συνθηκών για την άλλη Κυριακή 29 Μαΐου 2016. Tο πρόγραμμα παραμένει ακριβός το ίδιο

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

6ος Μαραθώνιος Παραμυθιού 27-28-29 Μαΐου 2016 στον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκηδόνας

“Μες το δικό μας παραμύθι ξαναβρές το, το ξεχασμένο μονοπάτι σου…”

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ελάτε ν’ αγκαλιάσουμε τη γη μας και να βρούμε ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

7ης αγωνιστικής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπάσκετ με καρότσι το Σάββατο 28/05/2016 και ώρα 19:00 στο Κλειστό του Αδένδρου

Αλλαγή ημερομηνίας  και ώρας αγώνα 
Μετά την επιτυχή διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπάσκετ με καρότσι που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Γέφυρας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην 10η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 27/05/2016 και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Αδένδρου, μεταξύ των ομάδων ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1994 - ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΒΟΛΟΥ. 
Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Auto-Moto Festival: Συνέντευξη Θ. Κακαδιάρης

Auto Festival και Scooter Moto Festival Θεσσαλονίκης
Συνέντευξη του Διευθυντή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» Θ.Κακαδιάρη

Νεαροί έκλεβαν μηχανές στη δυτική Θεσ/νίκη, στην αυτόφωρη σύλληψη προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Είχαν κλέψει δεκάδες μηχανές από το Κορδελιού, τη Σταυρούπολης, τον Ευόσμου και τις Συκές. Η αστυνομία τους εντόπισε να οδηγούν κλεμμένο μηχανάκι και οι ανήλικοι προσπάθησαν να ξεφύγουν.

Στο 18ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για όλους συμμετέχει ο Αθλητικός Όμιλος «ΑΡΙΩΝΑΣ» Κουφαλίων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία διοργανώνει το 18ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για όλους, στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

West Side Salonika: Εκδηλώσεις για την 13η Πανελλήνια Ημέρα Μοτοσυκλέτας το Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις του Πολ. Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας 13-14-15 Μαΐου 2016


Μ.Π.Σ. Σμυρναϊων - Μικρασιατών Βαθυλάκκου παρουσιάζει το μουσικοχορευτικό δρώμενο "Δακρυσμένα χώματα Πόντου & Μικράς Ασίας" την Παρασκευή 13/5/2016

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Χαλκηδόνος με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων περιφέρειας Θεσ/νίκης

συναντηθηκε Χθες Τρίτη 10 Μαΐου 2016, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς Ιωάννης, είχε συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων περιφέρειας Θεσσαλονίκης κα. Τσιάπαλη Μαρία, την υπεύθυνη αρχαιολόγο της περιοχής κα. Αρβανιτάκη Άννα και τεχνικό κλιμάκιο αρχιτεκτόνων της υπηρεσίας, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας.

Λίγο έλεος κύριε πρωθυπουργέ…

Γράφει ο Νίκος Νυφούδης / υπεύθυνος του Τομέα Εξαγωγών στο Ποτάμι

Συγκρατώ τον εαυτό μου εδώ και πολύ καιρό και δεν εκφράζομαι με την απαξία που αξίζει -σχήμα οξύμωρο, όντως- στον κύριο Τσίπρα.

Πρόγραμμα ψεκασμών της ΠΚΜ για τα κουνούπια σε περιοχές του Δήμου Δέλτα

Στο πλαίσιο του έργου της καταπολέμησης κουνουπιών 2016 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργεία της εργολάβου εταιρείας είναι προγραμματισμένο να προβούν σε ψεκασμούς περιαστικού συστήματος στον Δήμο Δέλτα και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Καλοχωρίου (στις 9/5), Βραχιάς (στις 10/5), Ν. Μαλγάρων (12/5), Σίνδου (12/5), Χαλάστρας (13/5) και Κυμίνων (13/5)

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Θ.Καράογλου: «Το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο σκοτώνει τους Έλληνες»

Του  Θ.Καράογλου
Σχολιάζοντας τη χθεσινή υπερψήφιση του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου «σφαγείο», που φέρνει επώδυνα βάρη ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών του "Ήφαιστου Βαθυλάκου" πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Μεσσήνη 6-7/5 (Βίντεο-Φώτο)

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών του "Ήφαιστου Βαθυλάκου" Κοκογιαννίδου Ηλιάνα, Αναστασιάδου Αλεξάνδρα και του προπονητή Άγγελου Χατζηνικολάου πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα Πάλη που διεξήχθη στη Μεσσήνη 6-7/5  και  ο σύλλογος κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των κορασίδων.

Έκθεση ζωγραφικής στην Γέφυρα - Φώτο

Φωτορεπορτάζ: Απόστολος Στεργιάδης

Μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής μπορείτε να επισκεφθείτε στην Γέφυρα από χθες στα εγκαίνια του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων και μέχρι τις 15 Μαΐου στον Χώρο του Συλλόγου Φίλων Μουσείου στην Γ. Παπανδρέου 45 στην Γέφυρα. (Περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω).

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στη ΔΕΘ την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Μαΐου

Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι ο διπλασιασμός του όγκου της ανακύκλωσης εντός του 2016, μέσω της ευαισθητοποίησης των φορέων, των επιχειρήσεων και των δημοτών.

Γέφυρα εκδηλώσεις προς τιμή της Παναγιάς της Ρευματοκρατούσας απο τις 6/4 έως 9/4


Κλειστά την Κυριακή τα πρατήρια καυσίμων

Να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που έχει αναγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) μετά από έκτακτη συνέλευση. 

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Πανήγυρη Ι.Ν.Ζωοδόχου Πήγης Αγίου Αθανασίου στις 4, 5 & 6 Μαϊου 2016


Eγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων στην Γέφυρα, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19:00

Ολα έτοιμα για το 2ο Acadimies Golden Cup! στην Θεσσαλονίκη

Ένα σημαντικό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου με συμμετοχή 20 αθλητικών συλλόγων από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας αρχίζει το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το 2ο Acadimies Golden Cup με διοργανωτή τον ΟΑΣΠΕ (Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας)

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Μέρες Εργασιακής Βαρβαρότητας…

Του Θεόδωρου Κουτρούκη*
Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την ενίσχυση των αποδιαρθρωτικών ανέμων στις εργασιακές σχέσεις. Η δέσμευση της χώρας για την παραμονή της στην Ευρωζώνη, τον προσανατολισμό προς την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας διαμέσου της εσωτερικής υποτίμησης αλλάζει καθημερινά εκ βάθρων τη βάση της κοινωνικής συναίνεσης στην αγορά εργασίας. 

Ετοιμάζεται το κέντρο πολιτισμού και νέων στην Γέφυρας - Φώτο

Ετοιμάζεται Ετοιμασίες στο κέντρο πολιτισμού και νέων Γέφυρας και για τα  γράφέια Συλλόγου Φίλων Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων

Συνεχίστηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα οι ετοιμασίες για τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού και Νέων - Γραφεία Φίλων Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων.

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λέστερ

Στον θρόνο της «βασίλισσας» της Πρέμιερ Λιγκ κάθεται από το βράδυ της Δευτέρας η Λέστερ, μιας και μετά την ισοπαλία της Τότεναμ στην έδρα της Τσέλσι, εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Η μεγαλύτερη βόλτα με μηχανές έρχεται στις 8 Μαΐου 2016 στη Θεσ/νίκη

Οι Greek Stunt Riders διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μεγαλύτερη βόλτα με μηχανές!

Εμπνευσμένο από τους streetfighterz της Αμερικής, κάτι νέο για τα Ελληνικά δεδομένα, έρχεται για να καθιερωθεί. Ένας καινούργιος θεσμός που θα γίνεται κάθε χρόνο καλύτερος και φυσικά μεγαλύτερος.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της μικρής Μαρίας-Ειρήνης που εξαφανίστηκε την ημέρα του Πάσχα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της μικρής Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το 3, 5 ετών κοριτσάκι βρέθηκε σε περιοχή της Ελευσίνας - ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς το σημείο.

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!


Αναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα

«Αναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν, καὶ ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν, Χριστὸς ὁ Θεός, ἡμᾶς διεβίβασεν, ἐπινίκιον ᾄδοντας» Το αναστάσιμο τροπάριο «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί.....» ακούστηκε για μια ακόμη φορά χθες βράδυ.

Η Αναστάσιμη Ακολουθία τελέστηκε, μέσα σε κλίμα πραγματικής κατάνυξης.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, με την κορύφωση του θείου δράματος, που σηματοδοτεί τον καθημερινό Γολγοθά που περνά η χώρα μας και ο κάθε ένας από εμάς, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το Άγιο Φώς ας «λαμπρύνει» το δρόμο της ελπίδας και της ευημερίας για ένα κόσμο γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο μας.