Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«Την καταστροφή, την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους της Κ. Μακεδονίας, ο βουλευτής Β΄ Θεσ/νίκης Γ. Λαζαρίδης

«Την καταστροφή, την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής β. Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Λαζαρίδης και συνέχισε: «Τη Γεωργία από το 22% του ΑΕΠ, που ήταν στη δεκαετία του 80 την κατέβασαν στο 3% του ΑΕΠ. Θα φέρω και ένα παράδειγμα πιο εξειδικευμένο.
Τη δεκαετία του 80, η παραγωγή μας σε φακές ήταν 12500 τόνοι και το 2014 έπεσε στους 2500 τόνους, παράγαμε 6500 τόνους σουσάμι και κατρακυλήσαμε στους 30 τόνους. Στην κρίση μας οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και σήμερα ποντάρουν στη ρηχή μνήμη των Ελλήνων και προσπαθούν κάνοντας κριτική άδικη σε αυτή την Κυβέρνηση και χωρίς ίχνος μεταμέλειας ή αυτοκριτικής να πείσουν τον λαό να τους εμπιστευτεί ξανά.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είμαστε ο πολιτικός φορέας που σε συνθήκες κρίσιμες, ασφυκτικές, επιλέγουμε την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων που νοιάζονται για τον τόπο και όχι την πόλωση.

Καταγράψαμε μια πορεία θετική για τη χώρα απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, σε δύσκολους καιρούς και με όλο το σύστημα απέναντί μας.

Είμαστε μια Κυβέρνηση δύο κομμάτων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και ιδεολογίες. Έχουμε όμως ένα κοινό, το οποίο θα μας ενώνει μέχρι τέλους, τον αγώνα ενάντια στην διαπλοκή, την αδιαφάνεια και την πολιτική των συμβιβασμών που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ανασυγκρότηση της χώρας , με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάπτυξης, απαιτεί χρόνο, επενδύσεις, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Στόχος μας είναι ένα μέλλον ευημερίας για τον λαό με εθνική κυριαρχία και ισχύ για την πατρίδα μας. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Με πράξεις και όχι με λόγια αποδεικνύουμε τα παραπάνω. Σας μίλησα προηγουμένως για την καταστροφή στον αγροτικό τομέα που έφεραν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Εμείς με πολλή προσοχή ακούσαμε τα προβλήματα των αγροτών τα οποία οφείλονται πρωτίστως στην ανυπαρξία προσανατολισμού, σχεδιασμού και πρακτικών τόνωσης αυτού του νευραλγικού τομέα για την παραγωγή πλούτου, την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.

Το πρώτο και κυριότερο που συμφωνήσαμε στην Κυβέρνηση είναι ότι ο αγροδιατροφικός τομέας είναι πρωταρχική προτεραιότητα μας και καταγράφοντας τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου ολοκληρώνουμε τον Στρατηγικό σχεδιασμό και καθορίζουμε τους στόχους.

Επειδή όμως την προοπτική του μέλλοντος, πολλές φορές την φανερώνει το σήμερα, θέλω να αναφέρω τις τομές αλλά και τα έργα που ήδη πραγματοποιήσαμε.

Στις 16 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 932 εκατ. ευρώ. Στις 23 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε το ποσό των 223,7 εκατ. ευρώ ενώ είχε προηγηθεί η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, ύψους περίπου 770 εκατ. ευρώ. Αν σε αυτές τις πληρωμές προστεθούν τα περίπου 250 εκατ. ευρώ που αναλογούν στους συνταξιούχους του ΟΓΑ από το πλεόνασμα το οποίο διένειμε η κυβέρνηση, μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 2,2 δις. “ζεστό χρήμα” που έπεσε, μέσα σε λίγες ημέρες, στην ελληνική ύπαιθρο.

Τη φετινή χρονιά σπάσαμε το ρεκόρ καταβολής ενισχύσεων στους αγρότες έχοντας πληρώσει ακόμα και εκκρεμότητες από το 2008.

Υλοποιούμε την πρόκληση εγκατάστασης νέων αγροτών με συνολικό ποσό στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο κυμαίνεται από 17.000 ευρώ μέχρι 22.000 ευρώ.

Υλοποιούμε έργα για τη βιολογική γεωργία, με προϋπολογισμό πάνω από 500 εκατ. ευρώ Ψηφίσαμε και υλοποιούμε το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των συνεταιρισμών και συνεισφέρουμε στην ασφάλιση των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και των μελών της οικογένειας του αγρότη που συνεισφέρουν στην παραγωγή με την καθιέρωση του εργόσημου.

Υπερασπιστήκαμε την προώθηση των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές μέσα από συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που το 2016 έφτασαν τα 150 εκατ. ευρώ.

Κεντρικός μας στόχος είναι να ξαναστήσουμε την ελληνική ύπαιθρο στα πόδια της να ξεκόψουμε μια και καλή από την άναρχη κατάσταση και τις αντιφάσεις του παρελθόντος και να εδραιώσουμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου