Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Δήμος Χαλκηδόνος - Απάντηση στη Συνέντευξη του κ. Φ.Κυριακίδη

Παρακολουθήσαμε με έκπληξη, για ακόμη μία φορά, τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Κυριακίδη να κατηγορεί, σε πρόσφατη συνέντευξή του (Δείτε όλη τη συνεντευξή ΕΔΩ), τη Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος με ασεβείς και βαρείς χαρακτηρισμούς, τη στιγμή που ο ίδιος ‘σέρνει’ το Δημοτικό μηχανισμό και την αντιπολίτευση σε ‘άσκοπα’ Δημοτικά συμβούλια, χωρίς να ακούει τις τεκμηριωμένες απόψεις της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά ούτε και του Πιστοποιημένου Γραφείου πιστοποίησης και ελέγχου, δημιουργώντας το δικό του θέσφατο στο ζήτημα της αποξήλωσης των μη Πιστοποιημένων παιδικών χαρών, παραβλέποντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ένα ζήτημα που για πολλοστή φορά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά, αγνοώντας εκθέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε ήδη από το 2009 να έχουν συμμορφωθεί οι τότε Καποδιστριακοί Δήμοι με την απόφαση 28492/2009 (Β΄931) του Υπουργείου Εσωτερικών για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν για τη λειτουργία τους οι Παιδικές χαρές των Ο.Τ.Α. και φυσικά συμπληρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 27934/11.07.2014 (ΦΕΚ 2029/Β/ 25/07/2014) απόφαση του ίδιου Υπουργείου, σε καθεστώς Καλλικρατικού Δήμου Χαλκηδόνος, πλέον. Βέβαια ο κ.Κυριακίδης, που κατά τα άλλα ‘κόπτεται’ για τη διαφάνεια,συνηθίζει να ακούει τις Υπηρεσίες κατά το δοκούν, μόνο όταν τον βολεύει η άποψή τους.

Και φυσικά δεν διαπιστώσαμε καμία διάθεση αυτοκριτικής για το γεγονός πως τα νέα και ‘συνταρακτικά’, κατά τα λεγόμενά του, στοιχεία που θα προσκόμιζε στο Δημοτικό συμβούλιο, κατέληξαν στη στείρα ανάγνωση των ιδεών του! Αυτή όμως η πρόσφατη συμπεριφορά του αντικατοπτρίζει την εν γένει προσέγγισή του στα χειροπιαστά προβλήματα της κοινωνίας, διαπλέκοντας έννοιες όπως η διαχείριση των σκουπιδιών, με την τουριστική προβολή του Δήμου και τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Άραγε ποιοι λόγοι υπαγορεύουν αυτήν του τη στάση; Η άγνοια ή ο λαϊκισμός; Επαναλαμβάνουμε πως στόχος της Διοίκησης είναι η δημιουργία ασφαλών, για όλους τους Δημότες, Παιδικών χαρών. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ.Κυριακίδη στην καθημερινή διολίσθησή του στον κατήφορο του λαϊκισμού, τάζοντας και υποσχόμενος τα πάντα σε όλους. Όλοι μας έχουμε ξαναδεί αντίστοιχο έργο και γνωρίζουμε πως δεν οδηγεί πουθενά. Τον αφήνουμε να αιθεροβατεί στα ροζ ‘συννεφάκια’ του, υπενθυμίζοντάς του πως τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης δεν λύνονται με ευχολόγια, αλλά με έργο, προσήλωση και αφοσίωση στο καθήκον.
Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου