Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Δελτίο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος σχετικά με τη διαγραφή του προέδρου της Γέφυρας κ. Λουκά Ευσταθιάδη από την διοικούσα παράταξη

Τη Δευτέρα 15/5/2017 συνεδρίασε η Δημοτική ομάδα της Διοίκησης του Δήμου με τους Τοπικούς Συμβούλους της Δ.Κ. Γέφυρας, σύμφωνα με τους Ν. 3852/10 και 4357/14, με θέμα «τη διαγραφή ή μη, του κ. Λουκά Ευσταθιάδη». Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς «Τέτοιες ενέργειες δεν είναι σε καμία περίπτωση ευχάριστες, ούτε και αποφάσεις λαμβάνονται εν θερμώ, γιατί ο δρόμος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανηφορικός, σε μια κοινωνία που καθημερινά δοκιμάζεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε ως χώρα».

Μετά τις τοποθετήσεις του Αρχηγού της Παράταξης και Δημάρχου κ. Τσουκνιδά, των Δημοτικών Συμβούλων, των Τοπικών Συμβούλων της Γέφυρας καθώς και του κ. Ευσταθιάδη, συναποφασίστηκε να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, από την οποία προέκυψε η διαγραφή του κ. Ευσταθιάδη από την Παράταξη, ενώ θα συνεχίσει να είναι μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Γέφυρας. 

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το δυσάρεστο κατά τα άλλα αποτέλεσμα είναι πολλοί, σοβαροί και θεσμικοί. Είχαν συζητηθεί, εντός της Ομάδας και όχι μόνο διεξοδικά, ενώ πολλές φορές του είχαν γίνει επισημάνσεις για τον αυτόνομο τρόπο λειτουργίας του παρεμβαίνοντας στις αρμοδιότητες άλλων οργάνων, που έφτασαν μέχρι σε παραίτηση Προέδρου Νομικού Προσώπου από τα καθήκοντά του.

Αποκορύφωμα της αυτόνομης και αυθαίρετης τακτικής του, ήταν η θεσμική του εκτροπή όταν δεν εκτέλεσε, ως όφειλε, Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για το περιεχόμενο της οποίας ήταν γνώστης και αφορούσε στην αποξήλωση των ακατάλληλων και μη ασφαλών παιδικών χαρών.

Αποτέλεσμα της στάσης του, αλλά και των άνευ εξουσιοδότησης (από Διοίκηση και Τοπικό Συμβούλιο Γέφυρας) παρεμβολών του στην εταιρεία Διαδρατικού Αγωγού ΤΑP, ήταν η καθυστέρηση της δωρεάς και τοποθέτησης από αυτήν νέων, νομικά πιστοποιημένων και ασφαλών παιδικών χαρών, αφού με επιστολή του ο κ. Ευσταθιάδης προσπάθησε να «τορπιλίσει» την πολύμηνη διαπραγμάτευση του Δημάρχου κ. Τσουκνιδά για υψηλότερα ανταποδοτικά οφέλη σε ολόκληρο το Δήμο μας.

Συνεπώς, η έκδοση ψηφισμάτων κατά της 35/2017 απόφασης Δ.Σ. για τις Παιδικές Χαρές, οι υβριστικές τοποθετήσεις του προς τη Διοίκηση (πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. 30ης/3/2017) με βαριές, προσωπικές, αναπόδεικτες και ψευδείς κατηγορίες, μόνο ένα σκοπό είχαν. Τη δημαγωγία και την προσπάθεια για διατάραξη της συνοχής τόσο της Διοικούσας Παράταξης όσο και των κοινωνιών μας, επιχειρώντας να τις «σκανδαλίζει» συστηματικά και με κάθε μέσο, γεγονότα που αντιτίθεται με τις αρχές της Παράταξης.

«Τον ευχαριστώ για τον αγώνα του το 2014, όπως ευχαριστώ όλα τα μέλη της Παράταξης, αυτών που εκλέχθηκαν και αυτών που έμειναν εκτός. Η συμβολή όλων ήταν σημαντική. Ο καθημερινός όμως αγώνας και η προσπάθειά μας για βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας στη δύσκολη αυτή εποχή που βιώνουμε, απαιτεί συνοχή, ψυχραιμία και συνεργασία. Σεβασμό στο θεσμό που υπηρετούμε, μέσα από τους νόμους που διέπουν τον καταστατικό χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εφαρμόζουμε για το συλλογικό καλό», δήλωσε ο κ. Τσουκνιδάς. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου