Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Χαλκηδόνος: Αίτημα Εισαγγελικής παρέμβασης για το Σιδηροδρομικό Σταθμό Γέφυρας

Την άμεση εισαγγελική παρέμβαση για το ατύχημα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Γέφυρας ζήτησε με έγγραφό του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς.

Ο Δήμαρχος σε συνέχεια της από 04/09/2017 επιστολής (δείτε εδώ) του προς τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το από 15/09/2017 έγγραφό του ζητά από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση του τραυματισμού από ηλεκτροπληξία του νεαρού συνδημότη μας, που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Γέφυρας και να αποδοθούν ευθύνες στους αρμοδίους.

Είναι γεγονός, πως ο συγκεκριμένος χώρος, όντας απολύτως προσβάσιμος, εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που τον περιβάλλουν, με τους υπευθύνους όμως να κωφεύουν και να διαιωνίζουν έτσι μια θλιβερή κατάσταση που ως αποτέλεσμα είχε ήδη έναν θάνατο και ένα σοβαρό τραυματισμό συνδημότη μας.

Ο Δήμαρχος στο έγγραφό του στον Εισαγγελέα τόνισε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα απομάκρυνσης των παλαιών συρμών, της περίφραξης του χώρου και της τοποθέτησης προειδοποιητικών πινακίδων, ούτως ώστε να εξασφαλισθούν όλες οι ασφαλείς συνθήκες στο Σ.Σ. Γέφυρας και να εξαλειφθούν τέτοιου είδους ατυχήματα στο μέλλον.

Τέλος, καθιστούμε σαφές πως θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι να δοθεί μια οριστική λύση στο μείζον αυτό θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την κοινωνία του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου