Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Μήνυμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σήμερα, 17 Νοεμβρίου, τιμούμε τους αγώνες όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το δικαίωμα μας στην Ελευθερία.

Φέτος συμπληρώνονται 44 χρόνια από τη μεγαλύτερη αντίδραση απέναντι στο ανελεύθερο καθεστώς της Δικτατορίας, τότε που χιλιάδες νέοι άνθρωποι έστειλαν το μήνυμα της απόρριψης στον ολοκληρωτισμό και με την πράξη τους συνέβαλαν στην πτώση της Χούντας.

Δυστυχώς όμως, μερικοί εκ των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου φρόντισαν να διαψεύσουν το όραμα και τις προσδοκίες για μία νέα, ελεύθερη και ανεπτυγμένη Ελλάδα. Με τη νοοτροπία που επέβαλαν και τις συμπεριφορές που υιοθέτησαν, ναυάγησαν οι ίδιοι το όραμα του Πολυτεχνείου και βύθισαν την Ελλάδα μας, κληρονομώντας στις επόμενες γενιές μία χρεοκοπημένη χώρα.

Η νέα γενιά, η γενιά μας, έχει την τελευταία ιστορική ευκαιρία και ευθύνη να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων και να κάνει το δικό της ξεκίνημα. Να διεκδικήσει περισσότερη Δημοκρατία, καλύτερη Παιδεία και μεγαλύτερη Ανάπτυξη, κάτι το οποίο θα το πετύχει με διαφορετική κουλτούρα, περισσότερη δουλειά και επιστροφή στις ουσιαστικές κοινωνικές αξίες. Κλείνοντας, εκφράζω την ελπίδα μου να επικρατήσει η λογική και η σημερινή επέτειος του Πολυτεχνείου να μην αμαυρωθεί από επεισόδια.

Η Δημοκρατία άλλωστε δεν έχει ανάγκη από τη βία και σίγουρα δεν εδραιώνεται μέσα από καταστροφές.

Γεώργιος Ιωαν. Γιαννάκης
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος
Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕ.ΑΣ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου