Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Αγρότες των Γιαννιτσών σαν...τους 300 του Λεωνίδα!

Του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Δυναμική παρουσία είχαν οι αγρότες των Γιαννιτσών, στην σημερινή μέρα έναρξης της Έκθεσης Agrotica στην Θεσσαλονίκη, στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο που έγινε και στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες αγρότες από την Βόρεια Ελλάδα. Ειδικά η Κεντρική Μακεδονία, μεταξύ αυτών και οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, κατέβασαν στην συμπρωτεύουσα 100 τρακτέρ!
Ο αγώνας που κάνουν οι αγρότες των Γιαννιτσών, όπως και οι συνάδελφοι τους από Σκύδρα και από άλλες περιοχές του Νομού, είναι πραγματικά μεγάλος. Σαφώς και γνωρίζοντας τι γίνεται, θα μπορούσαν να συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι, ειδικά από την περιοχή των Γιαννιτσών, όπου βρίσκεται ο κυρίαρχος κάμπος της Πέλλας. Κι όμως. Όπως στα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας, μάλλον λίγοι, σαν τους 300 του Λεωνίδα, βάζουν μπροστά το στήθος. Εκεί φαίνεται ο αγώνας, στην πρώτη γραμμή. Μεταξύ αυτών και στο ρεπορτάζ που κατέγραψα, μπορώ να βάλω στην πρώτη γραμμή τους Γιώργο Παπαδόπουλο και Γιώργο Σιδηρόπουλο, που σηκώνουν το βάρος του...Λεωνίδα. Στην δύναμη των 300 που προαναφέρω θα μπορούσα να βάλω τους Τάσο Λαμπρούδη και Χρήστο Μιχαηλίδη (από την Αγροσυκιά).

Ρωτώντας το μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Γ. Παπαδόπουλο περί των συναδέλφων του που βρίσκονται κοντά του στα νυχθημερόν τρεξίματα, πραγματικά συγκινημένος, ανέφερε πως "το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να τους ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου για τον επίμονο αγώνα που κάνουν. Είναι παντού, συνέχεια, ακατάπαυστα, χωρίς να υπολογίζουν χρόνο, τόπο, κόπωση". Μάλιστα, αν επιστρέψω στη συνέλευση της περασμένης Δευτέρας, στο Φιλίππειο Γιαννιτσών, ο κ. Παπαδόπουλος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνοντας έναυσμα αγώνα στους παριστάμενους αγρότες, πως "υπήρξαν και υπάρχουν περίοδοι που έχω κάνει βδομάδες να δω την οικογένεια μου", σημειώνοντας παράλληλα πως "ο αγώνας που κάνουμε είναι γι' αυτούς και ειδικά για τα παιδιά μας". Γι' αυτό είχε τονίσει με ένταση πως "εγώ θα κατέβω στο Συλλαλητήριο στην Agrotica με το τρακτέρ ακόμη κι αν πρόκειται να πάω μόνος μου!".

Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν με τον αγώνα τους οι αγρότες. Αυτό που ξέρω είναι ότι εάν υπήρχε η συμμετοχή που θα επίτασσε η λογική βάση των προβλημάτων που υπάρχουν, ακόμη και βιωσιμότητας, και βάση του πληθυσμού μιας περιοχής που ζει και κινείται στον ρυθμό της αγροτιάς, τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Τώρα θα κατέγραφα άλλα πράγματα και μόνο νίκες...Ή έστω, ηρωϊκά πεσόντες...
Πηγή: pellanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου